Sporcular tarihî mekanları gezdi

Sporcular tarihî mekanları gezdi

Sporcular tarihî mekanları gezdi
Gündem 23.05.2015 15:06:00 1330 0

Darendespor Kulübü, ?Sporla Gençler Hayata Tutunuyor? projesi kapsamında 44 sporcuya İstanbul, Bursa ve Çanakkale?den oluşan bir gezi düzenleyerek, tarihî mekanları ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Fatih Kumtepe sporcuların yetenek, toplumsal kaynaşma ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak için tarihî, turistik, dinî ve millî değerlerini tanıyacakları bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Kumtepe 4 gün süren gezi ile sporcuların İstanbul?da Topkapı Sarayı ve boğaz turu yaparak birçoğunun ilk defa gördüğü İstanbul?u gezme ve keşfetme fırsatı bulduğunu ifade etti. Gezi kapsamında Bursa ve Çanakkale?deki tarihî, dinî mekanları da ziyaret ettiklerini dile getiren Kumtepe, ?sporculara sosyal ve ahlaki gelişimlerine uygun etkinlikler düzenlemeye de gayret ediyoruz. Bu anlayışla düzenlediğimiz gezide öğrencilerimizin Milli mücadelenin en önemli cephelerinden olan; yiğitlik, kahramanlık ve özgürlüğün canla ve kanla tekrar yazıldığı Çanakkale`yi görmelerini istedik.? dedi.

44 sporcu ve 5 rehber öğretmen olmak üzere büyük bir gezi grubunun ?Sporla Gençler Hayata Tutunuyor? projesi kapsamında tamamen ücretsiz olarak geziye katıldığını vurgulayan Kumtepe konuşmasını, "Bu gezide öğrencilerimizin ulaşım, iaşe ve konaklama bedeli Darendespor tarafından proje kapsamında karşılanmıştır. Gezilerimiz ve ziyaretlerimizde katkısı olan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.? şeklinde sürdürdü.


Anahtar Kelimeler: