Kutlu doğum coşkusu salona sığmadı

Kutlu doğum coşkusu salona sığmadı

Kutlu doğum coşkusu salona sığmadı
Gündem 20.04.2015 18:30:00 2418 0

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende`de Müftülük tarafından Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta, yaşadığımız toplumda günden güne şiddetin arttığına dikkat çeken Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Özköse, "Kur`an ve sünnete sarıldığımızda beraber yaşamanın temelini atmış olacağız." dedi. 

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen ve ilçe protokolü ile çok sayıda katılımcının iştirak ettiği programda,  Kur`an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Darende Müftüsü Ahmet Varol,  Kutlu Doğum Haftasında, Hazreti Peygamberi anmanın daha da önemlisi anlamanın, O`nun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve O `nu hayatımıza ışık tutan meşale yapabilmek çabası olduğunu bildirdi. 

Müftü Varol; "Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması, Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı. Çünkü bugün , insanlık gerçekten birliğe muhtaç.  "Bizim tarihimizde birlikte yaşama ile ilgili pek çok altın örnekler bulunmaktadır. Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bayram-ı Veli bunların en önemli mimarlarıdır. Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan ` Yaradan`dan ötürü yaratılanı hoş görme` yolunda ilerleyerek,  topluma bu yönde örnek olmuşlardır. Günümüzde bu hoş görüyü devam ettiren ülkemiz, yine dünya kardeşliğine hizmet etmektedir." diye konuştu. 

Müftülük korosunun seslendirdiği ilahiler ve Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı kutlu doğum sunumunun ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Kadir Özköse, de "Batı dünyasında Müslümanlara yönelik ötekileştirme, ayrımcılık, asimile etme, Müslüman ve İslam kimliğine yönelik islamofobi gibi saldırıların hızlıca arttığına şahit olmaktayız. Asr-ı saadetteki gibi birlikte yaşama ahlakının en güzel örneklerini günümüzde arttırmalıyız. Adaleti, sevgiyi, dostluğu, merhameti yeniden ihya etmek zorundayız." dedi.

 Özköse; "Peygamberimizin nübüvvet ile müşerref olduğu yıllarda,  Arabistan yarımadasında kabileler birbirine ayrı düşmüş, birlik ve beraberliğin ortadan kalkmış, insanların birbirine tahammülü azalmıştı. Kişiler arası ilişki sınırlarının, net olarak düşmanlık üzerine tesis edildiği bir ortamda Peygamberimiz birlik ve beraberliği, kardeşliği ve dayanışmayı getirmişti. Müşrikler tahammülsüzlük göstererek Peygamberimize engel olmaya çalışmışlardı. Medine`ye göç eden Peygamberimiz onların arasındaki düşmanlığı ortadan kaldırmış, Medine Sözleşmesi`ni imzalamıştır. Peygamberimiz, bu sözleşmede birlikte yaşamanın hükümlerini ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

 Konferansın sonunda Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş Prof. Dr. Kadir Özköse`ye plaket takdim etti. Darende Müftüsü Ahmet Varol da protokole gül hediye etti. Çıkışta katılımcılara "Kırk Ayette Merhamet" kitabı ile karanfil dağıtıldı. Ayrıca Kızılay tarafından katılımcılara gül kokulu lokum ikram edildi.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3914


Anahtar Kelimeler: