Muhtar Bilgi Sistemi tanıtıldı

Muhtar Bilgi Sistemi tanıtıldı

Muhtar Bilgi Sistemi tanıtıldı
Gündem 8.04.2015 20:14:00 1584 0

Darende`de muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" tanıtıldı.

Sistem, ilçede görevli 50`ye yakın muhtara, Darende Kaymakamlığı koordinasyonunda, Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Malatya Valiliği Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Alagöz tarafından sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Sistemin,  mahalle muhtarlıklarının yönetime katılımını sağlamak için önemli araçlarından biri olacağını belirten Hüseyin Alagöz, "Bu anlayışla kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi sağlanacaktır. Bu sistem muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak, taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla, Bakanlığımız tarafından oluşturulmuştur." dedi.

Sistemin nasıl işleyeceği konusunda bilgiler aktaran Alagöz, "Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, geliştirilen Muhtar Bilgi Sistemi ile, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere iletecek. Sistem üzerinden gelen talepler, valilik alt birimlerini ilgilendiriyorsa valilik tarafından ilgili il müdürlüklerine iletecek ve sistem üzerinden süreçlerin takip edilmesi sağlanacak. Belediyeleri ilgilendiren talepler ise belediyelerin kendi bünyelerinde tamamlanacak olup ayrıca alt birimlerine yönlendirme yapılmayacak. Böylece; muhtarlıklar tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlere yönelik ihtiyaçların elektronik ortamda kesintisiz, hızlı ve sürekli bir şekilde takip edilmesi ve sonuçlandırılması sağlanmış olacak. Bu amaç doğrultusunda muhtarlarımıza kurumsal bir e-Posta adresi tanımlanmış, tüm muhtarlarımıza hitap edecek bir web sitesi geliştirilmiştir." bilgisini aktardı.

Muhtarların talepleri ve şikayetleri, en geç 15 gün içerisinde sistem üzerinden cevaplanacak.  İletilen taleplerin sonucu, sistem üzerinden takip edilebileceği gibi muhtarların mail adreslerine de gönderilecek.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, Kaymakamlık personelleri, Belediye Proje ve Muhtarlar Müdürü Savaş Kazancıoğlu ve muhtarlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: