Çocuklar ´Trafik Dedektifi´ olacak

Çocuklar `Trafik Dedektifi` olacak

Çocuklar ´Trafik Dedektifi´ olacak
Eğitim 14.03.2015 10:36:00 1617 0

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle Darende?de bulunan okullarda anlatılmaya başlandı.

Türkiye`de trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarının 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi?nde lise 1?inci sınıf öğrencilerine  İlçe Emniyet Trafik Sicil Amirliği?nde görevli Davut Biberci ve Şoförler Odası Genel Sekreteri Ali Gök tarafından  uygulamalı olarak anlatıldı.

Projeyle 07- 17 yaş aralığında çocukların trafik konusunda bilgilendirilmelerini, aile bireyleri ve kamuoyunda trafik kazalarıyla ilgili farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını dile getiren Davut Biberci, "Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Yaş ilerledikçe insanlara bir şeyler anlatmak zor oluyor. Çocuklara ciddi bir trafik eğitimi verirsek, hem çocuklar kendi geleceğini kurtarıyor, hem de trafikte geleceğin güvenli sürücüleri oluyor. Ayrıca çocukların ailelerini ikaz etmesi bizden daha etkili olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Projeyle, 3 yıl içinde Türkiye`nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ailelerine trafik bilinci aşılanması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler: