Miniklerden Kızılay´a destek

Miniklerden Kızılay`a destek

Miniklerden Kızılay´a destek
Sağlık 25.02.2015 09:52:00 1566 0

Darende Nadir İlköğretim Okulu Kızılay Kulübü öğrencilerinin, Kızılay?a destek olmak için düzenledikleri kan bağışı kampanyasında,  velileri kan verdi.

Türk Kızılay Malatya Şube Başkanlığı ve Nadir İlköğretim Okulu işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyada 50 ünite kan toplanırken; Öğrenci velileri, çocuklarının böyle ulvi bir çalışma yaptıkları için onlarla gurur duyduklarını belirttiler.

Kızılay Kan Bağışçısı Uzmanı Ferhan Altunbaşak, gazetemize yaptığı açıklamada; ?Darende?de, kan ver verme konusunda halkın ne kadar bilinçli olduğunu biliyoruz. Biz ne zaman Darende?ye gelsek, herkes kan vermek için seferber oluyor. Bugün bu minik öğrencilerimizin, velilerinin ellerinden tutarak kan bağışına getirmesi bizler için gurur verici bir davranış. Bu yaşta bu bilinci kazanmış olmalarından dolayı hepsini kutluyorum? dedi.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereği, toplum hizmetleri kapsamında Kızılay Malatya Şubesi ile ortaklaşa kan kampanyası düzenlediklerini kaydederek, ?Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışma ile velilerin Kızılay?a  karşı daha duyarlı olması sağlanmıştır. Bağışlanacak her kanın, bir hayat kurtarabileceği düşünülerek, kan bağışının öneminin unutulmaması gerekir.?  dedi.

Kan bağışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve Okul Müdürleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: