Birgül okulları ?insanlığa yön verenler? i andı

Birgül okulları ?insanlığa yön verenler? i andı

Birgül okulları ?insanlığa yön verenler? i andı
Gündem 22.01.2015 10:16:00 1571 0

Özel Birgül Okulları öğrencileri "Darende`den Dünya`ya İnsanlığa Yön Verenler" anma etkinliği düzenleyerek Darende`nin manevi ışığı Somuncu Baba ve Hulusi Efendi`yi andı.

Anma gecesinde programın açılış konuşmasını yapan Darende Eğitim kurumları (DEK) Genel Müdürü Resul Kesenceli, yaşadığımız coğrafyanın, yüzyıllardır Allah dostlarının ve veli kulların bulunduğu, büyük imparatorlukların kurulduğu,  güzide devlet adamlarının yetiştiği, aziz bir coğrafya olduğunu söyledi.

Somuncu Baba hazretlerinin, Osmanlı coğrafyasında 25 büyük veli yetiştirdiğini belirten Kesenceli, "Bu veliler, Balkanlardan Orta Asya`ya, Orta Asya`dan Anadolu`ya kadar tüm Osmanlı coğrafyası üzerinde etkili olmuş hükümdarları yönlendirmişlerdir. İşte son halkalardan biri olan Hulusi Efendi hazretleri, kendi çağını aşmış ve şu anda hep birlikte bir arada bulunmamızı sağlamıştır. O divanında şu şekilde söyler;  "Bizim gülşendeki güller /Dururlar taze solmazlar / Hazan olup dökülmezler / Zemistan ü bahar olmaz." yani bizim o gül bahçesindeki güller kış ayında dahi solmazlar. Bu hizmetler en güzeli ile devam eder. İşte şuan burada, bu coğrafya üzerinde, büyüklerin yaşadığı havayı teneffüs ediyoruz." dedi.

Yaktığı meşale kıyamete kadar sönmeyecek

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise konuşmasında, "İnsanlığın örnek aldığı yaşamı, hizmet felsefesi ile, üzerinden asırlar geçse de her zaman hayırla ve minnetle anılacak olan Hulusi Efendi`yi rahmetle anıyoruz. Yapımına vesile olduğu hizmetler, yetiştirdiği insanlar, ilelebet onun isminin yaşamasını sağlayacak ve manevi ışığından yararlananlar, onu fark edebilenler, ebediyen bu güzelliği yaşamaya devam edeceklerdir.  Hulusi Efendi, şefkatin merhametin, iyiliğin, insanlara faydalı olmanın doruğunda bir gönül sultanı idi. Açtığı güzel yol bugün ismini en güzel şekilde temsil eden evladı tarafından yaşatılırken, yaktığı meşale kıyamete kadar sönmeyecektir." dedi.

Her asırda rehber olacaklar

Programda bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş da, "Somuncu Baba Hazretlerinin hayatına baktığımızda, Şam`dan başlayan yolculuğunun Darende`de nihayete erdiğini görürüz. Peki neden Darende? O ulvi devire dünya gözü ile bakıldığı zaman, aslında hiçbir noktadan hareket etmemiştir. Rıza-i İlahi için insanlığa hizmet vermek için gitmişlerdir. Bugün ki medeniyet bunu anlayamıyor. Zannediyorlar ki `ortada madde etrafında insan` , oysa `ortada insan etrafında madde`. Bu görüş ve düşünceler ile o `Gönül Sultanları` bugüne kadar hayat bulmuş. Dünyada ki insanlar bunu yaşayamadıkları için maalesef bugün her tarafta savaş ve gözyaşı var. Hayatlarını insanlığa hizmete adayan bu manevi önderler, her asırda deniz feneri gibi insanlığa yön vereceklerdir." dedi.

Program içerisinde yer alan tiyatro, oratoryo, şiir ve ilahilerin Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi`yi yansıtması izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Veliler çocuklarının Darende`de eğitim görerek, Hulusi Efendi gibi bir yüce şahsiyeti tanımalarından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, yaşadıkları güzel gece için okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3499 


Anahtar Kelimeler: