MHP Darende ilçe kongresi yapıldı

MHP Darende ilçe kongresi yapıldı

MHP Darende ilçe kongresi yapıldı
Gündem 18.01.2015 15:35:00 2236 0

Darende Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı, 11. dönem olağan kongresini yaparak yeni yönetimini belirledi. Tek liste ile gidilen seçimde Hasan Şentürk güven tazeledi. 

Esnaf Kefalet Salonunda yapılan kongreye katılımın önceki yıllardan fazla olduğu dikkatlerden kaçmazken, tek liste ile gidilen seçimde yeni yönetim belirlendi. Kongrede bir konuşma yapan İlçe Başkanı Hasan Şentürk, "Darende`mizin en önemli geçim kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Ancak tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerimiz mevcut hükümet döneminde hızla büyükşehirlere göç etmek zorunda kalmışlardır." diyerek hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. 

Konuşmasında esnafları da unutmayan Hasan Şentürk;  "Genel seçimlerin yaklaşması münasebetiyle, yine çiftçimiz, köylümüz, esnafımız hatırlanır oldu. Yok olmaya yüz tutmuş bazı meslek ve sanat dallarını canlandırmak için açılacak yeni iş yerleri için faizsiz krediler verilecekmiş. Peki bu meslek ve sanatkarları yok eden kim? Esnafımıza ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar." dedi. 

Şentürk konuşmasını; ?İlçemizde yaklaşık 5 bin ailenin kredi borcu bulunmaktadır. Geçmişte çalışıp satın aldığı evleri, arazileri ve taşıtları ipotek altındadır. Halkımızın yükü ağırlaştıkça, düşünce ve irademizin kontrolünü kaybediyor, sağlıklı düşünce yapısından uzaklaşıyoruz. Bu da iktidarın ve sermaye sahiplerinin işini kolaylaştırıyor. Borçlu olan insanlar kontrol edilmesi en kolay toplumlardır.? diye tamamladı.

 355 delegenin kayıtlı olduğu 311 oyun kullanıldığı kongrede, seçilen yönetim kurulu şu şekilde kayıt altına alındı; Hasan Şentürk (Başkan), Mehmet Fuaat Özkan, Can Alçık, Şeref Bak, A. Kamil Meydan, Mehmet Budak, M. Necip Pekdoğan, Recep Yıldırım, Ali Korkmaz, Ahmet Çakır, Ali Erden, Mehmet Özden, M. Mustafa Çörtürk, Mahmut Berçin, Mehmet Kaynak.

 Kongreye MYK üyesi Adem Özbay, Malatya eski Millet Vekili Namık Hakan Durkan, İl Başkanı H.Mehmet Demirkaya, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve çevre ilçe başkanları katıldı.


Anahtar Kelimeler: