Aba Güreşleri?nde Türkiye 3.sü oldu

Aba Güreşleri?nde Türkiye 3.sü oldu

Aba Güreşleri?nde Türkiye 3.sü oldu
Gündem 11.01.2015 21:39:00 1598 0

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu`nun düzenlediği Kapışmalı Aba Güreşleri`nde Türkiye Şampiyonası`na katılan Darendeli güreşçi Mehmet Aydın Türkiye 3.sü oldu.

Antakya Belediyesi`nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Şampiyonası`na Darende`den 35, 45, 55, 60, 70, 80 ve artı 80 kilolarda 16 sporcu katıldı. Atatürk Spor Salonu`nda yapılan müsabakalar sonucunda Darendeli sporculardan 35 kiloda Osman Hulusi Yıldırım 5. olurken 45 kiloda Mehmet Aydın 3. oldu. 

Kaymakam güreşçileri tebrik etti

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde müsabakalara hazırlanan güreş takımı ve antrenörlerini, makamında kabul etti. Başarılarından dolayı Mehmet Aydın ve takım arkadaşlarını kutlayan Kuş, başarıların hiçbir zaman tesadüf olmadığını azmin, disiplinli ve gayretli çalışmanın başarılı sporcu olmak için olmazsa olmaz faktörler olduğunu belirtti. 

Takım antrenörleri Mithat Böke ve Muhammet Mercimek`i de tebrik eden Kaymakam Kuş, Kaymakamlık olarak her zaman destekçileri olacaklarını söyledi. Böke ve Mercimek de verdikleri desteklerden dolayı Kaymakam`a teşekkür etti. 

Kapışmalı Aba Güreşleri

Türk tarihinin en eski sporlarından ve giysiyle yapılan "ilk güreş branşı" olarak bilinen kapışmalı aba güreşinde, yağlı, serbest, grekoromen, karakucak ve judo stilleri uygulanıyor. Desenli kumaştan dikilen özel giysiyle yapılan sporda güreşçiler, bele sarılı kuşaktan tutarak rakibini devirmeye çalışıyor.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3462


Anahtar Kelimeler: