Muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı

Muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı

Muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı
Gündem 7.01.2015 09:57:00 1609 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçedeki 67 mahallenin muhtarı ile toplantı yaparak, sorunları dinledi. Eser toplantının açılışında yaptığı konuşmada ?El birliği ile tüm sorunları aşacağız en iyi şekilde mahallelerimize en güzel hizmeti beraber götüreceğiz? dedi.

Tiryandafil Otel salonunda yapılan toplantıda sıra ile muhtarların mahallelerine ilişkin sorunları dinlenilerek istekleri kaydedildi. Muhtarlar genel olarak içme ve sulama suyu, kanalizasyon ve köy içi yollarının yapılması gibi sorunları dile getirdi.

Toplantıya katılan Kaymakam Bünyamin Kuş da yaptığı konuşmada büyükşehir ile köy kavramının biterek mahalleye dönüştüğünü bu süreçten sonra büyükşehir ve ilçe belediyelerin sırtına yük bindiğini söyledi. Kuş; ?Bundan sonraki süreçte daha çok muhatap olacağımız kurum ilçe belediyelerimiz. 2014 yılı geçti yeni bir yıla girdik güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bereketli ve verimli bir yıl olacak çünkü buranın geçim kaynağı kayısı inşallah bu sene güzel bir yıl olursa geçen yılki sıkıntıyı yaşamadan mahallelerimize daha güzel bir hizmet giderse sosyal ekonomi yapımız daha iyi gelişirse birlik beraberliğimiz çok güzel Darendemizde iyi bir noktada olacağımızı tahmin ediyorum? dedi.

Muhtarların yeni yılını kutlayan Eser; ?2014 yılını geride bıraktık 2015?e başlarken dedik ki çok değerli muhtarlarımızı çağıralım işin başında konuşalım eksiklikleri dinleyelim. Ne hizmet yapacağız beraber planlayalım, sizinle beraber çalışalım. 2015?de inşallah hep beraber rabbim kısmet ederse çalışacağız, mahallelerimize en iyi en güzel hizmeti beraber götüreceğiz? ifadelerini kullandı.

2014 yılının sıkıntılı geçtiğini, kayısı olmaması nedeniyle vatandaşların ekonomik problem yaşadığını belirten Eser; ?Umarım 2015 yılı güzel geçer, yağışlar başladı inşallah bolluk bereketlilik yaşanır. Tabi onunla beraber güzellikleri iyilikleri beraber yaşarız. Yeni yılla birlikte inşallah mahallelerinize geleceğiz sizlerle daha çok beraber olacağız sorunları yerinde dinleyeceğiz. Bu hizmeti beraber üstlendik beraber götüreceğiz. Dertlerinizi dinleyip beraber paylaşacağız, konuşarak tartışarak en güzelini yapmaya çalışacağız. Burada arkadaşlarımızla beraber sizin her zaman emrinizde olduğumuzu her zaman hazır olduğumuzu bir kez deha söylemekten mutlu oluyorum? diye konuştu.

Babasının muhtarlık ve belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Eser, köyde doğup büyüdüğünü mahallelerin meselelerinin ne olduğunu iyi bildiğini kaydetti.

Büyükşehir yasası ile yol, su, kanalizasyon hizmetlerinin Darende Belediyesinin koordinesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu dile getiren Eser sözlerini; ?Darende Belediyesi olarak sorun ve isteklerinizin bir an önce giderilmesi için çalışıyoruz, bundan sonra bu toplantılarımızı düzenli hale getirerek birbirimizle görüş alışverişi yaparak ve işlerimizi takip ederek hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Ben sizlerin her türlü probleminde yanınızdayım, bir derdiniz sıkıntınız olursa bana bireysel olarak da bir abiniz, kardeşiniz olarak gelip paylaşabilirsiniz. Hepimizin ortak amacı daha güzel daha yaşanabilir bir Darende oluşturmak, bunun için çalışacağız? şeklinde tamamladı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Durmuş Doğan ve Tacettin Ateş, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Toplantının ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: