Kışında Parktayım

Kışında Parktayım

Kışında Parktayım
Gündem 6.01.2015 11:27:00 1680 0

Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanarak, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında sunulan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan  ?Kışında Parktayım? projesiyle, Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde oluşturulan 102 m2 kapalı alana sahip oyun ve etkinlik parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Proje Koordinatörü Ahmet Ölçer, öğrencilerimizin kışında oyun ve etkinliklerini devam ettirmelerini sağlayarak onların çevreden izole edilmesine engel olmayı, paylaşımcı, özgüven sahibi, sosyal bireyler olarak yetişmelerine destek olmayı amaçlandıklarını söyledi.

Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de ? Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında sağlıklı oyun alanlarının önemi yadsınamaz bir gerçektir. Öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerini daha nitelikli yapacakları kesindir.? dedi.

SODES projeleri istihdam için önemli

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş bu yıl içerisinde kaymakamlık tarafından SODES kapsamında uygulanan 4 projeyi, 342 bin TL değerinde bir yatırım olarak Darende?ye kazandırmanın sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

Kuş, ?2014 kaymakamlığımız hizmetleri açısından iyi bir yıl oldu. İlçe sınırları içerisinde hazırlanan 4 projenin kuruldan geçmesi ve bunların somut olarak görülmesi ciddi bir başarıdır. SODES projeleri başta istihdam, sosyal bütünleşme, kültür ve spor alanları olmak üzere değişen toplumsal taleplerin ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli projelerdir. Hazırlamış olduğumuz SODES projeleriyle ilçeler arasında en iyilerden bir tanesiyiz.  Temel amacımız Kalkınma Bakanlığı?nın desteklemiş olduğu projelerden en yüksek seviyede hibe almak ve bu alanda projelerimizin sayısını artırmaktır.? dedi.

Kaymakamlığımıza bağlı proje ofisimiz tarafından çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade eden Kaymakam Kuş,  ?2014 yılı içerisinde ve öncesinde çok sayıda projeye destek alındı, burada da en son projemizin somutlaştığını görmek hepimiz için mutluluk kaynağı oldu. Yapmış olduğumuz oyun ve etkinlik parkı esas itibari ile kentlerin sosyal yaşama katılma noktasında sosyalleşmeye, bütünleşmeye, paylaşmaya katkı veren yerler olarak görmek lazım.? dedi.

Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte kurdeleyi kesen Kaymakam Kuş davetlilere birlikte gezdiği park hakkında bilgiler verdi.  Açılıştan sonra projenin hazırlanmasında gayret gösteren Koordinatör Ahmet Ölçer?e Kaymakam Kuş tarafından başarı belgesi verildi.

Açılışa Kaymakam Bünyamin Kuş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Nadir Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: