Çiftçilere bilinç eğitimi

Çiftçilere bilinç eğitimi

Çiftçilere bilinç eğitimi
Gündem 6.01.2015 10:37:00 1110 0

Darende İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gece toplantıları ile bilinçli çiftçiler yetiştiriyor. Belirli periyotlarla mahallelerde yapılan toplantılarda, üretime dayalı konularda sorunların tespiti ve çözüm yollarına ilişkin bilgiler aktarılıyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe ile görevli teknik personelin katıldığı ve

soru-cevap şeklinde geçen toplantılarda, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, tarımsal desteklemeler, kaysı hastalık ve zararlıları, kaysıda budama, sulama ve ilaçlama, toprak analizi ve toprak analizine uygun gübreleme, makine-ekipman desteklemeleri ve çeşitli tarımsal konular üzerine bilgiler veriyor.

Yenice Mahallesi?ndeki toplantıda bir konuşma yapan Öksüztepe, ?Darende?de bilinçli çiftçiler oluşturarak ürün verimini kaliteli hale getirerek gelirleri artırıcı bilgileri paylaşmaktayız. Amacımız sizlere teknik yönden fayda sağlayarak her anlamda hem kendinizi geliştirmenizi hem ürününüzü daha verimli hale getirmeyi hem de çevrenize daha yararlı olmanızı istiyoruz. Paylaşımlarımızla bilimsel ve pratik yöntemleri aktararak üretim ve gelişmeye katkı sunmayı hedeflemekteyiz. Her bir öğreneceğiniz yeni bilgi sizlere mutlaka fayda sağlayacaktır.? dedi.

 Öksüztepe devam edecek toplantılarda Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulması, budama, sulama ve ilaçlama eğitimleri verip talep edenlere birer dekarlık alanlarda farklı yöntemlerle  çilek yetiştiriciliği projesini uygulama desteği vereceklerini ifade etti. 


Anahtar Kelimeler: