Ticaret borsasına Darendeli başkan

Ticaret borsasına Darendeli başkan

Ticaret borsasına Darendeli başkan
5.02.2009 10:24:00 2255 0

Çok sayıda Darendelinin iş hayatında aktif bir şekilde yer aldığı Adana’da Ticaret Borsası`nın başkanlık görevine hemşehrimiz Muammer Çalışkan seçildi.

 Borsa merkezinde yapılan seçimlere, başkan Fethi Coşkuntuncel ile Yentaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan`ın hazırladığı iki liste ile gidildi. 817 üyesi bulunan Ticaret Borsası`nın seçimlerinde 635 üye oy kullandı. Bu rakamın borsanın tarihinde ilk kez yüzde 75`e ulaşan katılım olduğu belirtildi.

Bayrağı daha ileriye taşıyacak

Yapılan sayım sonucunda mavi liste ile seçime giren Muammer Çalışkan`ın 314, beyaz liste ile seçime giren Fethi Coşkuntuncel`in 304 oy aldığı açıklandı. Bu sonuçla 13 yıldır başkanlık yapan Coşkuntuncel koltuğunu Çalışkan`a devretti. İki başkan oy sayımı öncesinde birbirine hayırlı olması dileğinde bulundu. Çalışkan, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Coşkuntuncel`den devraldığı bayrağı daha iyi noktaya taşımak için çalışacağını ifade etti.

Çalışkan; "Borsa tüm üyelerine hizmet edecek. Adana Ticaret Borsası fiyatların en iyi şekilde oluştuğu borsa olacak. Adana, Türkiye`de mısırın en çok üretildiği bir yöre olduğu için dünya ölçeğinde bir borsa olmayı hedefliyoruz. Dünya piyasalarında fiyatlarının referans alındığı bir borsa olacağız. Ancak borsa şu an tescil işleminden başka bir şey yapmıyor.`` diye konuştu.

Yenitaş mağaza sahibi Süleyman Çalışkan’ın oğlu, M. Sami Erdem’inde yeğeni olan Muammer Çalışkan ve ekibini tebrik ediyor hayırlı olsun diyoruz.


Anahtar Kelimeler: