Muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı

Muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı

Muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı
Gündem 10.12.2014 18:16:00 1538 0

Darende Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma  Komutanlığı tarafından ilçe Mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kaymakam Bünyamin Kuş`un başkanlığında kurum amirlerinin katıldığı huzur toplantısında İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızlıkla ilgili sine vizyonlu sunum yaparak muhtarları bilgilendirdiler. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından da avla ilgili tanımlar sunuldu. Her kurum amiri, kurumlarındaki değişiklikler ve yeni çıkan kanunlarla ilgili muhtarlara bilgiler verdiler.

Kaymakam Bünyamin Kuş yaptığı konuşmada, " Türkiye`de en çok proje yapan ilçesi seçildik. 98 proje ile bunlar neyin göstergesi? Bir çalışmanın göstergesidir. Darende`den çok büyük ilçeler var. Daha bir müreffeh bir Darende yapmak için hep birlikte çalışmamız lazım. Bunu da yapabilmemiz içinde toplantılara çok gelmeniz lazım. Bizleri usandırmanız lazım. Daha çok gelmeniz lazım. Bir çok muhtarı halen tanımıyoruz. Belki kurum amirlerim bile tanımıyordur. Köyden çıkmış mahalleye dönüştüğünüzde bizle işiniz bitmiş olmuyor. Darende`yi iyi bir noktaya getirmek için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse ise yaptığı konuşmada, "Hırsızlık üzerine bir sunum yaptık. Gördüğümüz birkaç teknik eksiklik var. Sorumluluk bölgemizdeki bütün binaları tek tek gezdik. Gerçekleşen hırsızlıkların yarısı buralarda gerçekleşmiş, bu hırsızlıkların çoğu da kapı kilitlerinden kaynaklanıyor. Çoğu binalarda gördüğümüz eksiklikler var. Güvenlik kameraları hakkında çok ciddi sıkıntımız var. 80-85 civarında binamız var. Ne yazık ki 11 tane binamızda güvenlik kamerası var. Bunlardan 3 tanesi daha yeni takıldı. Güvenlik kameralarına ağırlık verelim. Yöneticilerimizi uyaralım. Alınabilecek tedbirleri siz toplantılarda, kahve ortamında vatandaşlarımıza iletin" ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: