İlçe Halk Kütüphanesi Türkiye 1.si

İlçe Halk Kütüphanesi Türkiye 1.si

İlçe Halk Kütüphanesi Türkiye 1.si
Gündem 10.12.2014 18:14:00 1650 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde 1280 Halk Kütüphanesi arasında "Kullanım Koşulları, Fiziki Şartlar ve Okuyucu Sayısına" göre değerlendirilen kütüphaneler arasında ilk 79 giren Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi yeni hizmetleri ile  "Sosyal Proje"  dalında Türkiye 1. si seçildi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi`nde düzenlenen programda konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, I. Abdülhamid dönemi Sadrazamlarından Darendeli Cebeci Zade Mehmet Paşa tarafından kurulan ve halen onun adını taşıyan Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanemiz, içerik açısından taşıdığı önem itibariyle ülkemizin sayılı büyük kütüphaneleri arasında yer aldığını belirtti.

Kuş konuşmasında; " Toplumun bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlamak üzere kurulan kütüphaneneler de okuyucuya en iyi hizmeti verebilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. 50. Kütüphane Haftasını kutladığımız 2014 yılında İlçe Halk Kütüphanemiz önemli başarılar gerçekleştirerek kıvanç kaynağımız olmuştur." dedi.

Microsoft`tan okuyucuya destek

Kütüphanenin bu başarısı nedeniyle yeni bir bilişim teknoloji sınıfı oluşturuldu ve bu sınıfa Microsoft firması tarafından 8 adet bilgisayar hediye edildi.

Bu başarı vesilesiyle düzenlenen programda konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş "Kütüphanemizin öncelikli amacı, toplulukta süregelen gelenek, yaşayış ve sanat varlıklarından oluşan maddi ve manevi değerlerin tümünü içeren kitapları okumak, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmaktır. Toplumun bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlamak üzere kurulan kütüphaneler de okuyucuya en iyi hizmeti verebilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Düzenlenen programa Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, daire amirleri ile bayanların yoğunlukta olduğu kütüphaneden faydalanan vatandaşlar katıldılar.


Anahtar Kelimeler: