Devlet Konservatuarı THM konseri verdi

Devlet Konservatuarı THM konseri verdi

Devlet Konservatuarı THM konseri verdi
Kültür-Sanat 10.12.2014 18:09:00 1660 0

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı, "40. Yıl Etkinlikleri" kapsamında organize ettiği "Türk Halk Müziği İlçe Konserleri"ne Darende`den başladı.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu`ndaki THM konserine Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Rektör Danışmanı ve MYO Müdürü Doç. Dr. Cafer Mum, Emniyet Müdürü Arif Köse, Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Server Acim, kamu kurumlarının ilçe yöneticileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Server Acim`in takdim ettiği ve koro şefliğini Öğr. Gör. Sinan Haşhaş`ın yaptığı konserde, Türkiye`nin farklı yörelerinden seçilen birbirinden güzel halk türküleri seslendirildi.

Prof. Server Acim, takdim konuşmasında, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı hakkında tanıtıcı bilgiler verdikten sonra, "İnönü Üniversitemizin kuruluşunun 40. yılı münasebetiyle ilçe konserlerine başlamış bulunuyoruz ve ilk ilçe olarak Darende ilçesini seçtik. Çünkü Darende ilçesi Malatya ili ve ülke açısından önemli bir tarihsel birikime sahiptir." dedi.

Konserden sonra Konservatuar Müdürü Prof. Server Acim`e plâket takdim eden Rektör Danışmanı ve MYO Müdürü Doç. Dr. Cafer Mum, burada yaptığı kısa konuşmada, "Yahya Kemal Beyatlı, Türkçenin kendine mahsus bir sesinin var olduğunu ve çok az sayıda şairin bu sesi yakalayabildiğini söyler. Ancak şiirle müziğin beraber olduğu halk türkülerimizin tamamında Türkçenin bu kendine mahsus sesinin var olduğunu söyleyebiliriz." dedi ve konsere katılan sanatçılara, sanatseverlere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: