Erman Ilıcak´a ´Fahri Doktora´ Unvanı verildi

Erman Ilıcak`a `Fahri Doktora` Unvanı verildi

Erman Ilıcak´a ´Fahri Doktora´ Unvanı verildi
Gündem 6.11.2014 17:50:00 2018 0

Hemşehrimiz iş adamı Erman Ilıcak`a `Fahri Doktora` Unvanı verildi

İnönü Üniversitesi ekim ayı içinde 40`ıncı akademik yıl açılış töreninde hemşehrimiz Malatyalı işadamı Dr. Erman Ilıcak`a `Fahri Doktora` unvanı verdi.

Son yıllarda Malatyalı işadamı Mahmut Çalık, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Malatya`nın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Recai Kutan`a `Fahri Doktora` unvanı veren İnönü Üniversitesi Senatosu, şimdi de Malatyalı işadamı Dr. Erman Ilıcak`a `Fahri Doktora` unvanı verdi

Dr. Erman Ilıcak, İnönü Üniversitesinin 40`ıncı akademik yıl açılış töreninde katılarak açılış dersi verdi. Burada yaptığı konuşmada kendileri tarafından yaptırılıp İnönü Üniversitesine devredilen Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu`nda okuyan bütün öğrencilere burs verdiklerini hatırlatan Ilıcak, bununla beraber, Üniversitenin diğer akademik birimlerinde öğrenim gören 200 öğrenciye daha burs vereceklerini ve bu öğrencilerin dört yıl boyunca burs imkânından yararlanacaklarını söyledi.

İş adamı Dr. Erman Ilıcak`ın kısa öz geçmişi şöyle:

Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 Darende  doğumludur.

Kurucusu ve başkanı olduğu Rönesans Holding, müteahhitlik, emlak ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermekte olup, yaklaşık 35 bin kişiye istihdam sağlamaktadır.

TED Ankara Kolejinde orta ve lise öğrenimini 1985 yılında tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu.

Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi`nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Paris`te bulunan International School of Management`ın düzenlediği işletme doktorası programından 2011 yılında mezun oldu.

1990 -1994 Enka İnşaat, Türkiye, Libya ve Rusya Şantiyelerinde saha planlama mühendisi, 1994 -         Rönesans Holding`in Kurucusu ve Başkanı


Anahtar Kelimeler: