Battalgazi ve Arapgir başkanlarından ziyaret

Battalgazi ve Arapgir başkanlarından ziyaret

Battalgazi ve Arapgir başkanlarından ziyaret
Gündem 6.11.2014 17:47:00 1766 0

Malatya`nın iki tarihi ilçesi olan Battalgazi ve Arapgir`in belediye başkanları Darende`yi ziyaret etti.

 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, hac ziyaretinden dönen Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş`i ziyaret etti.

Başkanlar daha sonra Hamidettin Ateş`le Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Gürkan, etkileyici bir mimariye sahip olan külliyede türbesi bulunan büyük zatların manevi etkileşimi sağladıklarını söyledi.

 Geleceğe bırakılan en güzel

Gelecek nesillere sağlam bir kültürel ve manevi miras bırakmanın yolunun geçmişe sahip çıkmaktan geçtiğini ifade eden Gürkan, "Somuncu Baba Külliyesi ve civarında yaptığınız güzel çalışmalar geleceğe bırakılan en güzel eser ve hizmetlerdir. Hulusi Efendi Vakfı insana değer veren hizmet anlayışı ile günümüzde çalışmalarını örnek bir şekilde yürütürken geleceği de planlayarak farklılığını ortaya koymaktadır." dedi.

 Güzel düşünenlerin güzel çalışmaları

Cömertoğlu da restorasyon ve düzenleme çalışmalarında en çok dikkatini çeken hususun eski yapılara uygun doğa ve çevreye uyumlu malzemeler kullanıldığını belirterek "buradaki çalışmalardan güzel düşünenlerin güzel şeyler ürettiğini insanlarında bunlara hayranlıkla baktığını görebilmekteyiz. Somuncu Baba Külliyesi ziyaret eden herkesi adeta büyülemekte buraya gelen her konuk yeniden gelmeyi istemektedir. Bu durum Darende`nin cazibesini artırmakta Somuncu Baba ve evlatlarının da ilçeye Allah`ın bir lütfu olduğunu ortaya koymaktadır." diye konuştu.

 Gürkan ve Cömertoğlu kendilerine ilgi gösteren Hamidettin Ateş`i ilçelerine davet etti. Ateş, ünlü iki ilçeyi de görmeyi arzuladığını belirterek Gürkan ve Cömertoğlu`na teşekkür etti.

 Darende Tanıtım Merkezini ve Tohma Kanyonunu gezen başkanlar daha sonra ilçeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: