Cumhuriyetimiz 91 yaşında

Cumhuriyetimiz 91 yaşında

Cumhuriyetimiz 91 yaşında
Gündem 6.11.2014 17:37:00 1272 0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve cumhuriyetin kuruluşunun 91.yıldönümü Darende`de törenlerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Kaymakam Bünyamin Kuş, makamında tebrikleri kabul etti.

Güreş alanındaki tören ise Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser öğrenciler ile halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Kuş, cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir gurur ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Kuş; ?Cumhuriyetin ilanı 1923 tarihinde olmuş olmakla birlikte o süreç bu noktaya gelene kadar Türkiye toplumu ülkemiz büyük badireler atlatarak Kurtuluş Savaşını kazanarak geldi. Bu zorlu süreç cumhuriyetin ilanı ile birlikte taçlandırılmış oldu. Elbette mevcut yönetimler içinde en erdemli ve en güzel yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu halkın kendi kendini yönetme şeklinin Cumhuriyet olduğunu hepimiz biliyoruz. O günlerden bugünlere geldik, bugün ise bakıldığı ve görüldüğü kadarıyla ile Türkiye?miz şuan Avrupa`nın 8. dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip yeterli mi elbette yeterli değil bu noktada öncelikle siz gençlere öğrencilerimize ve bilhassa öğretmenlerimize çok iş düşüyor 2023 yılı Türkiye?nin cumhuriyetin 100. kuruluş yılı olacak olacak yani yaklaşık 9 yıl sonra bu süreç içerisinde Özellikle gençlere ve çocuklara seslenmek istiyorum ülkemizin çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkması noktasında hepinizi çok iş düşüyor sevgili gençler artık bilgi tüketen bir toplum değil bilgi yöneten bir toplum haline gelmeliyiz." dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ardından tören resmi geçit ile sona erdi.

Programa öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: