Kadınlara yönelik kurs atağı

Kadınlara yönelik kurs atağı

Kadınlara yönelik kurs atağı
Gündem 6.11.2014 17:12:00 1297 0

Darende Kültür Sanat Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Dernek Dairesi Başkanlığına sunularak destek sağlanan Proje kapsamında kurslar açılıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile müşterek yapılan kurslar sonucu bu güne kadar 100 kadın kursiyer sertifika aldı.

Dernek Başkanı Ahmet Ölçer yaptığı açılamada; ?Kaynak sağladığımız projemiz ile ilçemizin çeşitli yerlerinde Ahşap yakma, hediyelik eşya yapımı, Ekolojik bebek yapımı, Takı tasarım ve Kayısı paketleme kursları açarak yaklaşık  yüz  kursiyere eğitimler sunduk. Başarı kazanan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Bu proje kapsamında açmış olduğumuz kurslarla kadınlarımızın el becerilerini artırmalarını, öğrendikleri ile aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını ve boş zamanlarını değerlendirmelerini amaçladık.  Bu projenin yürütülmesinde değerli katkılarını esirgemeyen , Başta ilçemiz Kaymakamı Bünyamin Kuş?a ve eşine,  Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Dernek Yönetimine ve kursiyerlere teşekkür ederim? dedi.

Proje kapsamındaki Kayısı Paketleme kursu,  Balaban Mahallesindeki Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılan Kadın Beceri Merkezinde açıldı. 20 kursiyerin devam ettiği kursta, pazarlamada önemli bir faktör olan paketleme teknikleri öğretiliyor. Balaban Mahallesindeki Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılan Kadın Beceri Merkezi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen Büyükelçilik Uzmanları, kurslarla ilgili bilgi aldı. Japonya hükümetince Darende?de yapılan yatırımın amacına ulaşmasının çok sevindirici olduğunu söyleyen uzmanlar Darende?den çok iyi izlenimlerle ayrıldıkları belirttiler.


Anahtar Kelimeler: