Önal, Saadet’in adayı oldu

Önal, Saadet’in adayı oldu

Önal, Saadet’in adayı oldu
Gündem 5.02.2009 10:01:00 3035 0

Bir süre önce AK Parti’den istifa eden Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Saadet Partisi’nin Belediye Başkan adayı oldu. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk partilerine katılım sağlayan Belediye Başkanı Memduh Önal’ın Darende’de adayları olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığında yapılan törenle yakasına rozet takılan Memduh Önal, Belediye Başkan adayı olarak partinin saflarına katıldığını söyledi. Teveccüh göstererek kendisini Saadet Partisinin adayı olarak belirleyen Darende ve Malatya teşkilatlarına teşekkür eden Önal, öteden beri Saadet Partisini kendisine yakın olarak gördüğünü ifade etti. Saadet Partisinde çok yakın dost ve arkadaşları olduğunun altını çizen Önal, ``Bundan sonra da inşallah dost ve arkadaşlarımızla el ele vererek, güçlerimizi birleştirip milletimize hizmete devam ederiz`` dedi.

Saadet’le zirveye ulaşacağız

SP’nin Malatya Belediye Başkan Adayı M. Yaşar Çerçi’yle geçmişe dayalı bir dostluğu olduğunu bildiren Önal; ``Bugün aynı çatı altında bir araya gelmiş olmaktan da ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Biz siyasette doğruluğu, ahlâki değerleri, dürüstlüğü ön planda tutan bir yapıya sahibiz. Ben bugüne kadar bu değerlere bağlı olarak hayatımı devam ettirdim, bundan sonra da aynı anlayışla yaşamımı sürdüreceğim. Bu değerlere sahip olmak halkın, siyasilerin teveccühü olarak yeniden bizim aday olmamıza da vesile olmuştur. İnşallah Saadet Partisi’nin zaferiyle bu düşüncelerimiz de zirveye ulaşacaktır`` diye konuştu.

Partini aday tanıtım töreninde ayrıca Yenice Belediye Başkan adayı Ufuk Yücel de tanıtıldı. Törene SP Darende İlçe Başkanı Vehbi Hafif ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, bazı İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

AK Parti’den istifa etti

AK Parti’den aday gösterilmeyen Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, halk iradesine saygı gösterilmediğini kaydederek partisinden istifa etti. AK Parti’nin Darende Belediye Başkan adayının İsa Özkan olarak açıklanması üzerine Belediye Başkan Memduh Önal, 16 Ocak 2009 günü istifa ederek noter aracılığıyla kararını partiye ilettiğini bildirdi. Önal ilçenin ileri gelenleri ve esnaftan bazı isimlerle yemekli bir toplantıda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Memduh Önal yaptığı açıklamada Darende’nin Malatya’nın ilçeleri arasında ayrı bir öneme sahip olduğu kanaatini vurgulayarak; ``Böyle bir ilçeyi emanet edebileceğimiz, bırakacağımız vasıflı bir kişi olması lazım. Darende ve Darendelileri temsil etme özelliğine sahip olacak birisi olmalı. Vatandaşın gözüyle baktığımız zaman bu vasıfta bir adayın olmamasından dolayı sorumluluk yine bize düştü dolayısıyla üçüncü dönemde de bu sorumluluk bilinciyle ilçemize hizmet etme düşüncesiyle yeniden yola çıkıyoruz`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: