Bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı

Bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı

Bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı
Gündem 3.10.2014 18:11:00 1474 0

Kurban Bayramı`na sayılı günler kala bayramlık şeker ve çikolatalar görücüye çıktı. Renk renk, çeşit çeşit ambalajları ile göz dolduran bayramlık şeker ve çikolatalar, tezgâhlardaki yerini aldı.

Darende?de market ve dükkânlarda şeker satış stantları kuruldu. Şekerciler vitrinlerini renk renk, çeşit çeşit şekerlerle süsledi. Esnaf, şeker satışlarında büyük bir canlılık olduğunu belirterek bayram şekerlerinin değişik fiyatlardan alıcısına ulaştığını söyledi. Değişik türde bayram şekerlerinin tezgâhları süslediğini, fiyatların ise her bütçeye hitap ettiğini belirten esnaf Hulusi Tokgöz, "Bayram şekerleri kilosu 5 ile 12 TL arasında satışa sunuluyor. Dar gelirli vatandaşlar kilosu 5-6 TL olan bayram şekerlerini daha çok tercih ediyor." dedi.

Şeker fiyatlarının büyük bölümünün geçen yılla aynı düzeyde kaldığını, fiyatlarda kayda değer bir artış olmadığını belirten Tokgöz, "Şeker fiyatları genelde geçen yılki fiyatlardan satılıyor. Bazı çikolataların fiyatlarında yüzde 15-20 oranında artış oldu ama diğer çeşitler aynı kaldı." şeklinde konuştu.

 

 


Anahtar Kelimeler: