Sanayici esnaflarla istişare yapıldı

Sanayici esnaflarla istişare yapıldı

Sanayici esnaflarla istişare yapıldı
Gündem 14.09.2014 12:07:00 1987 0

Darende Belediye  Başkanı Dr. Süleyman Eser, yapımı için çalışmaların başlatıldığı Küçük Sanayi Sitesi`yle ilgili sanayi esnafıyla istişare toplantısı yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile ortaklaşa yü­rütülen çalışma kapsamında esnafların görüşlerine başvuru­larak, fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkan Yardım­cısı Durmuş Doğan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kürşat Gök`ün verdiği bilgilerin ardından, esnafların soruları cevaplandı.

 

Her esnafa ucuz işyeri

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Sü­leyman Eser "Göreve gelmeden önce esnaflarımıza küçük sa­nayi sitesi için söz vermiştik. Bugün yaklaşık 15 dönüm alan sanayi sitesi için belediyemiz tarafından alınarak tahsis edil­miş ve esnaflarımızla da istişare halinde kooperatif kurulmuş­tur. Önümüzdeki günlerde inşallah inşasına başlayacağımız, bu sitedeki iş yerlerinin yapımını belediyemiz üstlenecektir. Kâr amacı gütmeden işyerlerini yaparak esnaflarımıza sata­cağız. Bu vesile ile Darende`mizin yıllardır sorunu olan bu projenin ilçemize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Darende`ye yakışacak proje

Kaymakam Bünyamin Kuş da konuşmasında ilçenin acil ihtiyaçlarından biri olan sitenin sanayii esnaflarına daha rahat bir çalışma ortamı sağlayacağını ifade etti. Kuş; "Sanayi sitesi ilçemize yakışacaktır. Yapılan çalışmalar ve kurulan koopera­tifin hızlıca çalışmalarını yapıp bir an evvel inşaata başlanma­sı gerektiği kanaatindeyim, belediyemiz zaten sizlere gerekli desteği vermekte bizlerde kaymakamlık olarak üzerimize dü­şen ne olursa yanınızda olacağız" diye konuştu.

 

Bürokrasi destek sözü Çalık`tan

Toplantı devam ederken ilçeye gelen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da esnaflarla görüşerek sorunlarını dinledi. Çalık, sanayi sitesi için Ankara`da gerekli bürokratik girişim ve desteği sağlama konusunda elinden geleni yapaca­ğını kaydet

 

  Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3417 


Anahtar Kelimeler: