30 Ağustos zafer bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos zafer bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos zafer bayramı törenle kutlandı
Gündem 14.09.2014 11:25:00 1225 0

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Darende?de törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde yapılan törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç ve Belediye Başkan Vekili Durmuş Doğan tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine binaen konu­şan Jandarma Uzman Çavuş Naim Yılmaz 30 Ağus­tos zaferinin ?Esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı? olduğunu söyledi.

Büyük zaferle, Türk milletinin asla esir edile­meyeceği ve semaları süsleyen Türk Bayrağı?nın göklerden indirilemeyeceğinin bütün dünyaya ilan edildiğini dile getiren Yılmaz; ?Bu zafer namusu­muzu ve mukaddes değerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olmuştur? diye konuştu.

Yılmaz konuşmasında canlarını feda ederek, Türk milletine eşsiz bir vatan bırakan şehitleri rah­metle gazileri de saygıyla andığını belirtti.

İlçedeki resmi kurum amirleri, askerler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yöneticile­rinin de katıldığı törenden sonra Kaymakam Bünya­min Kuş, makamında tebrikleri kabul etti.

Törende kaymakamlığın daveti üzerine gelen Türk Hava Kurumu Erzincan Havacılık Eğitim Mer­kezi eğitmeni Ali Çakır yamaç paraşütü ile zafer bayramında Darende?mize farklı bir renk kattı.


Anahtar Kelimeler: