Su sorununda mutlu son

Su sorununda mutlu son

Su sorununda mutlu son
Gündem 5.07.2014 16:10:00 2327 0

Kuraklığa bağlı olarak Darende`de bir süreden beri yaşanmakta olan içme suyu sorunu, belediyenin sondaj kuyularından çıkan suları şebekeye vermesiyle çözüme kavuşuyor. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Köprügözü mevkisine vurulan sondajdan çıkan suyun şebekeye verildiğini belirterek, sorunları bir bir çözüme ulaştıracaklarını kaydetti.

Darende Belediyesi`nin Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde sondaj kuyusundan çıkan ve saniyede 15 litre debisi bulunan su, tahlillerinin olumlu çıkması ile şebekeye verildi.

Yeni çıkan suyun şebekeye verilmesi çalışmalarını inceleyen Eser, "Ülke genelindeki kuraklığa bağlı olarak Darende`mizde yaşanan içme suyu sorununda iki sondaj kuyusundan sular çıkararak güzel bir neticeye ulaştık. Tahlilleri yapıldı, suları sisteme veriyoruz. Sisteme verdiğimiz bu sular sorunu önemli ölçüde çözecektir. İkinci kuyudan çıkan suyu da en kısa sürede sisteme bağladığımızda inşallah evinde su akmayan vatandaşımız kalmayacaktır. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Farklı noktalara vurduğumuz kuyulardan güzel neticeler çıkmasını bekliyoruz. Sondaj vurulurken mümkün olduğunca derinlere inerek yeraltı kaynak sularına ulaşıp vatandaşlarımıza sağlıklı ve güzel bir su sunmak istiyoruz" dedi.

Vatandaşların sorunlarını çözdükçe mutlu olduğunu dile getiren Eser, "Su problemini çözdüğümüz gibi Darende`nin bütün sorunlarına çare bulmaya çalışacağız. İçme suyu şebekemizde yeteri miktarda su olmamasından dolayı vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı nedeniyle uykularımız kaçıyordu. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız da bizde rahat uyuyacağız" diye konuştu.

Eser, vatandaşlardan suyu israf etmemeleri konusunda hassas davranmalarını da istedi. İlçede yapımı tamamlanma aşamasında olan yeni içme suyu şebekesinin devreye girmesi ile sorunun ortadan kalkmasını beklediklerini belirten Eser, birkaç gün içerisinde ikinci sondaj kuyusundan elde edilen ve debisi de daha fazla suyu sisteme vererek sorunu tamamen çözeceklerini sözlerine ekledi.

Su soruna çözüm noktasında desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır`a teşekkür eden Eser açıklamasını şu şekilde sürdürdü, "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ileriye yönelik ve geniş çaplı olarak Darende ile bazı ilçeleri besleyecek nitelikte Gökpınar Gölü`nden su alınmasına ilişkin projeyi de başlatmış bulunmaktayız. Bundan yıllar önce gündeme gelen ancak bir türlü hayat bulamayan bu proje, gerçekleştiğinde geniş bir alanda ilçemiz ve mahallelerimizde yaşayan binlerce insanımızın su ihtiyacını giderecektir" 

 

Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3350 


Anahtar Kelimeler: