Marka kent Darende için çalışmalar başlatıldı

Marka kent Darende için çalışmalar başlatıldı

Marka kent Darende için çalışmalar başlatıldı
Gündem 28.06.2014 18:01:00 2844 0

Darende`yi inceleyen şehir planlama profesörleri, tarihi ve doğasına uygun projeler geliştirecek.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser`in daveti üzerine ilçemize gelen, İTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ocakcı, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Doç. Dr. Engin E. Eyüpoğlu, The University of Georgia  (Çevre ve Tasarım Fakültesi) Prof. Dr. Ümit Yılmaz, ilçemizde incelemelerde bulundular.

 Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza atmış, şehre kimlik ve marka kazandırılmasında çalışmalar yürütmüş olan profesörler, kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme konularında uzman bir ekiple hazırlayacakları projeler, ilçemizi yeni bir yüze kavuşturacak.

Çalışmalar kapsamında Kanyon, Köprügözü, çarşı merkezi, Uzunok Köprüsü,  Işıklar mevki, Cumhuriyet İlkokulu incelendi.

Gezinin sonunda değerlendirme yapan Eser, "İlk olarak Cumhuriyet İlk Okulu aslına uygun olarak projesi hazırlatıldı. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından temin edilecek bedel ile en kısa sürede onarımı yapılarak Kent Müzesi olarak hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. Köprü gözü ile Nadir Köprüsü içerisindeki alanı Milli Park ilan edeceklerini belirten Eser, ırmağın akışı doğrultusunda hazırlanacak projelerle, Darende`nin yaşanılabilir bir şehir haline geleceğini, amacının Darende`ye Darendeli `ye aslına uygun en güzel hizmeti vermeye çalışacaklarını belirtti.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ocakcı, "Darende bilindiği gibi doğal ve tarihi değerlere sahip bir ilçemiz. Bu değerlerin korunması ve geleceğe taşınması gerekiyor, kaymakam beyin ve belediye başkanımızın bu değerlere sahip çıkmaları bizi mutlu etti. Bizde şehircilik bölümü olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim." dedi.

 İncelemelerini tamamlayan heyet rapor ve projelerini hazırlamak için İstanbul`a döndü.

 

 Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3330 


Anahtar Kelimeler: