Hulûsi Efendi?ye Öğrencilerden anlamlı anma programı

Hulûsi Efendi?ye Öğrencilerden anlamlı anma programı

Hulûsi Efendi?ye Öğrencilerden anlamlı anma programı
Gündem 11.06.2014 19:11:00 5111 0

Özel Birgül Okulları öğrencileri, Hulûsi Efendi`nin 100. Doğum yılı anısına anma programı düzenledi.

Düzenlenen programda, Darende`nin mamur edilmesinde büyük emekleri olan yüce şahsiyet büyük şair ve mutasavvıf Hulûsi Efendi`nin sevgiye, iyiliğe, güzelliğe davet eden hayatı, tiyatro, şiir ve ilahilerle anlatıldı.

 Programda konuşan Kaymakam Bünyamin Kuş, Hulûsi Efendi`nin Darende için büyük bir şans olduğuna değinerek, bulundukları bölgeleri mamur eden, insanlara hizmet için çalışan, onların gönüllerine eğilen, gönül yapan Mevlana gibi mutasavvıflardan birinin de Hulusi Efendi (ks) olduğunu sözlerine ekledi. "Konya için Mevlana ne ise Darende için de  Hulusi Efendi odur." Tespitiyle konuşmalarını sonlandıran Kuş öğrencilere ve Birgül Okulları personeline böyle anlamlı bir program düzenledikleri için teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş ise bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ederek, Darende`nin hizmet düsturunun Osman Hulûsi Efendi`nin çizdiği şekliyle devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Darende Eğitim kurumları (DEK) Genel Müdürü Resul Kesenceli, tarihimizden gelen eşsiz irfanın Hulûsi Efendi`nin gönlünden taşarak büyük bir hizmet halkasından gönüllere nakş olduğunu belirtti. Gönüllere hitap eden böyle yüce şahsiyetlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek Darende ve Türkiye için Hulûsi Efendi`nin öneminden bahsetti.

Program içerisinde yer alan tiyatro, oratoryo, şiir ve ilahilerin  Hulûsi Efendi`yi yansıtması izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Veliler çocuklarının Darende`de eğitim görerek, Hulusi Efendi gibi bir yüce şahsiyeti tanımalarından dolayı çok memnun olduklarını söyleyerek yaşadıkları güzel gece için okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: