Nasihat hediye etti

Nasihat hediye etti

Nasihat hediye etti
Gündem 27.04.2014 20:32:00 3754 0

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser`i makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Eser, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte karşıladığı Ateş`i makamında ağırladı.

Eser ve arkadaşlarına "hayırlı olsun" dileklerini ileten Ateş; "Darende`mizin marka bir ismi var, inşallah ilçemiz de gerçekleştireceğiniz hizmetlerle her yönüyle örnek ve güzel bir yer olur" dedi.

Darende`nin daha yaşanılabilir bir yer olması amacıyla kentsel düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ateş; "İnanç turizmiyle önemli bir potansiyele sahibiz, yüzbinlerce insan akın akın Darende`ye geliyor. Hem gelenleri daha fazla memnun etmek hem de turizm anlamında ağırlanan konuklardan ekonomik olarak da istifade etmek adına yapılması gereken çalışmalar var. Tarihi köklü bir geçmişe dayanan Darende, Somuncu Baba, Hulusi Efendi gibi önemli zatları yetiştirmiş, özellikle manevi alanda insanlara güzellikler yayan erenlerin şehridir. Darende`yi adına yakışır hale getirmek için yerel yönetim başta olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir" dedi.

Vakıf olarak Darende`nin gelişmesine katkı sunacak her proje ve çalışmada belediyeye katkı sunmaya hazır olduklarını kaydeden Ateş; "İnanıyor ve güveniyoruz, ekibinizle güzel çalışmalar ortaya koyup, Darende`yi daha ileri seviyelere taşıyacaksınız" ifadelerini kullandı.

Eser de nezaketinden dolayı Ateş`e teşekkür ederek; "Darende`yi marka yapan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi`dir. Dünyanın ve Türkiye`nin dört bir yanından gelip vakfınızın yaptığı güzel çalışma ve hizmetlerle insanlar Darende`yi tanıyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır, sayenizde yüzbinlerce insan ilçemize gelmektedir. Sayın Başbakanımız da kısa süre önce geldiği Darende`de Somuncu Baba Külliyesi ve vakfınızda uzun bir zaman geçirmiş, çalışmalarınızı hayranlıkla izlemiş ve takdirlerini bildirmişti. Sizlerin kıymetini bilip, destek olmak hepimizin üzerine düşen bir vazifedir" diye konuştu.

Engin tecrübe ve deneyimi ile Ateş ve vakfın Darende`ye değer katmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Eser; "İnşallah görevimiz süresince sizlerle ilçemizin konularını istişare edip, fikirlerinizden, teknik imkanlarınızdan yararlanıp güzel çalışmalar yapmayı arzuluyoruz" dedi.

Ateş, ziyareti anısına Eser`e üzerinde Hulusi Efendi`ye ait bir şiirin bulunduğu hat levhası ile yine Hulusi Efendi`nin "İnsanlığa Nasihat" adlı şiirinin ahşap yakma tekniği ile hazırlanmış tablolarını hediye etti.

Fotoğraflar için tıklayın  

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3278 


Anahtar Kelimeler: