Adanaya Darendeli aday: Mehmet Ali Bilici

Adanaya Darendeli aday: Mehmet Ali Bilici

Adanaya Darendeli aday: Mehmet Ali Bilici
Gündem 4.02.2009 18:52:00 4293 0

Darendeli hemşehrimiz eski Milletvekili Mehmet Ali Bilici AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Binlerce hemşehrimizin, ticari, ekonomik ve sosyal alanlarda söz sahibi olduğu Adana’da bir Darendelinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması kentte büyük bir heyecana neden oldu.

AK Parti İl Başkanlığını hemşehrimiz Erol Çomu’nun yaptığı kentte toplumla kaynaşma ve güzel diyalog içerisinde olan Mehmet Ali Bilici gibi Darendeli bir adayın ön plana çıkması Adana’da yaşayan Darendelilerin de ağırlığını ve kentin yönetimine katkı sağlama düşüncesinde olunduğunu ortaya koymuş oldu.

Adanalı Bilici’yi bağrına basacak

Başbakan Tayyip Erdoğan Adana’da siyasi tecrübesiyle, yeni bir vizyon ve projelerle hizmet üretmeye talip olan adayın Mehmet Ali Bilici olduğunu söyleyerek; ``İnanıyorum ki Adanalılar Sayın Bilici’yi bağrına basacak ve 30 Mart sabahından itibaren Adana “Durmak yok, Yola devam`` genel hedefimizi ‘Durmak yok, Hizmete devam’ anlayışıyla yerel siyasette sürdürecektir`` dedi.

Milletin hissiyatı oldu

AK Parti Genel Merkezinde Bilici’nin de aralarında yer aldığı bazı adayların tanıtım töreninde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurarak başladıkları yolculuğa, insana hizmet anlayışla, aynı azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Erdoğan; ``Bizim hizmet kervanımız, milletimizin izlediği yoldan asla çıkmadı. Halkımızın itibar ettiğine biz de itibar ettik, halkımızın yöneldiğine biz de yöneldik, halkımızın yüz çevirdiğinden biz de yüz çevirdik. Konuşurken milletimizin diliyle konuştuk, milletimizin gönlünce konuştuk. Bu ülkenin hissiyatı ne ise, bizim de hissiyatımız o oldu`` diye konuştu.

5 yılda 860 milyon TL’lik yatırım

Başbakan Erdoğan konuşmasında Adana’nın Akdeniz bölgesinin en büyük illerinden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak; ``Akdeniz’in ve ülkemizin bu önemli kentini her açıdan kalkındırmak, potansiyellerini harekete geçirmek için son 6 yılda, Adana’da önemli yatırımlarımız oldu. Adana’ya eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji ve sulama alanında önemli yatırımlarımız oldu. Kentin turizm potansiyelini harekete geçirecek yatırımlar yaptık. Belediye yatırımları konusunda merkezi yönetim olarak çok önemli katkılar sağladık. Yerel yatırımlara yönelik 5 yılda toplam 860 milyon TL’lik kaynağı Adana’ya ve Adanalılara tahsis ettik. Yani 860 trilyondur`` dedi.

Yeni vizyonla yeni aday

Adana’da yeni bir isimle seçime katılacaklarına değinen Erdoğan konuşmasında; ``Mevcut Belediye Başkanı arkadaşımız ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek ve hala burayı bırakmamak istiyor. Bu nasıl bir hırs, olacak iş değil. Ve bizim de yeni, dinamik, siyasi tecrübesi olan bir arkadaşımızla yeni bir vizyonla, yeni projelerle hizmet üretmeye talip olan adayımız Sayın Mehmet Ali Bilici’dir. Mehmet Ali Bey, Merhum Özal’ın siyasete kazandırdığı, ilçe ve il başkanlıkları yapan, üç dönem milletvekilliği görevinde bulunan değerli bir arkadaşımız. Bu vesileyle Turgut Özal’ı da rahmetle yad ediyorum``


Anahtar Kelimeler: