Emniyetten Çanakkale konferansı

Emniyetten Çanakkale konferansı

Emniyetten Çanakkale konferansı
Gündem 11.04.2014 19:32:00 2377 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 99`uncu yıl dönümünde Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ?Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma? konulu bir konferans programı düzenlendi.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi salonundaki konferansta Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`nde görevli aynı zamanda Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü`nde alan kılavuzu olan polis memuru Ali Öztaş duygu yüklü bir sunum yaptı.

15 yaşında savaşa katıldılar

Konferansta savaşla ilgili slaytlara ve yaşanmış olaylara yer verildi. Çanakkale Savaşı?nın dünyada bir benzeri olmadığını 15 yaşında çocuk denilecek yaşta birçok kişinin şehit olduğunu bazı okulların o yıl mezun vermediğini belirten Öztaş; ?Birlik ve beraberliğimizin en güzeli örneği olan Çanakkale Zaferimizi genç nesillere anlatmamız gerekir.? dedi.

Savaşta yaşanmış bazı olayları anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı.

Konferansın sonunda Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş tarafından Öztaş?a plaket, Darende Kültür Sanat Derneği Başkanı Ahmet Ölçer tarafından da Teşekkür Belgesi verildi. Konferansa Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: