?Dur ihtarına? uymadı, çıkmaz sokakta kaldı

?Dur ihtarına? uymadı, çıkmaz sokakta kaldı

?Dur ihtarına? uymadı, çıkmaz sokakta kaldı
Gündem 11.04.2014 19:28:00 3076 0

Darende?de polisin ?dur ihtarına? uymayarak ara sokaklara girip izini kaybettirmeye çalışan sürücü, çıkmaz sokakta otomobili bırakarak kaçtı. Araçtan 9 bin 700 adet gümrük kaçağı bandrolsüz sigara çıktı.

Gece geç saatlerde uygulama yapan polislerin kontrol noktasında durmayan bir otomobil kaçarak izini kaybettirdi. Aracın ilçe içerisine giriş yaptığını gören polisler kaçan sürücü ve aracı aradı. Hava aydınlanınca otomobili Zaviye Mahallesindeki çıkmaz bir sokakta bulan polisler yaptığı incelemede otomobilin içerisi ve bagajının gümrük kaçağı sigara ile dolu olduğunu belirledi.

İllerin yol haritaları bulundu

Aracı bırakarak kaçan sürücünün olay saatinde otomobili bıraktığı yerin yakınlarındaki bir binanın güvenlik kamerası görüntülerinden zanlının tek başına olduğu ve bir süre telefonla konuşup yaya olarak izini kaybettirdiği tespit edildi.

Araçta yapılan aramada Elazığ, Malatya, Kayseri illerinin tüm yollarını gösteren haritalar bulundu. Araç detaylı incelemeye alınırken, soruşturma kapsamında şahsı arama çalışmaları da başlatıldı.

Kendi ayakları ile geldiler

Otomobilin bulunduğu yere gelip vatandaşlara aracı soran 2 kişi polise yapılan ihbarla yakalandı. V.A. (36) ve İ.U. (32) polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu.

Yapılan araştırmada terk edilen aracı başka bir şahsın kullandığı otomobili almak için gelen kişilerin ise sigara dolu araca öncülük ettiği belirlendi. Gözaltındaki şahıslardan V.A.?nın sahte kimlik kullandığı ve 9 ayrı suçtan hakkında arama kararı bulunduğu belirlendi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan İ.U. serbest bırakılırken, V.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Anahtar Kelimeler: