Polis vatandaş el ele

Polis vatandaş el ele

Polis vatandaş el ele
Gündem 8.04.2014 19:29:00 3230 0

Darende`de, Türk Polis Teşkilatı`nın 169. kuruluş yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse tarafından çelenk sunuldu.

Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Arif Köse, emniyet teşkilatının toplumda huzur ve düzeni yerine getirme, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama gibi önemli görevleri yerine getirirken güleryüzlü, yardımsever, özverili ve objektif bir anlayışla hareket ettiğini söyledi.

Teknolojik imkanların suçla mücadelede kullanılmasına ve hukuk kurallarının uygulanmasına önem verdiklerini bildiren Köse; "Halkımızla birebir etkileşim içerisinde olan İlçe Emniyet Müdürlüğü personelimizin yüzde 76`sı fakülte mezunu olup, tüm personelimizin ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet içi eğitimlere katılması sağlanmaktadır" dedi.

Halktan kendilerini bir güç ve otorite olarak değil, devamlı müracaat edebilecekleri, vatandaşlara güvenlik hizmeti sunan bir birim olarak görmelerini isteyen Köse; "Bugüne kadar birlikte yaptığımız çalışmalarla halkımızın güven ve desteğini kazanmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Başarımız, aydınlatılan olay sayısının yanı sıra, vatandaşlarımızla kurulan diyaloğun geliştirilmesi ve suçu önleme faaliyetlerinde halk desteğinin arttırılmasıyla daha da büyüyecektir" diye konuştu.

Teşkilat mensuplarından bazılarının çocuklarına polis kıyafeti giydirerek getirmesi katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sırasında çocuklar da yanlarında bulundukları babaları gibi selam durdu.

Törene Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Durmuş Doğan, Cumhuriyet Savıcısı Engin Sağlam ile daire müdürleri ve polisler katıldı. Emekli polis ve teşkilat çalışanları da törende hazır bulundu.

Törenin sonunda Polis Haftası dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Görme Engelli Zeynep Akçay isimli bir gencin okuduğu "Polis Osman" şiiri katılanları duygulandırdı. 

 

       Şehitlikte anma düzenlendi 

169. kuruluş yılı dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Şehit olan ve vefat eden polisler ilçedeki Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi`nde dualarla anıldı. Yapılan duanın ardından polisler abideyi ziyaret etti.

İkindi namazından sonra da Zaimoğlu Çarşı Camisi`nde mevlit okundu. Polisler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlidin sonunda bugüne kadar görev yapmış ve hayatını kaybetmiş olan teşkilat mensupları için dua edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, mevlidin ardından din görevlileri ve vatandaşlara teşekkür etti. 

 

       Fidan dikimi yapıldı

169. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Darende`de Vali Ali Kolat Hatıra Ormanına fidan dikildi.

Fidan dikimi öncesinde katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse teşkilat mensuplarınca önceden oluşturulan ormanın bakımının polisler tarafından yapıldığını ve sürekli alana yeni fidanlar dikildiğini söyledi.

Köse ilçedeki liselerden öğrenciler ve kurum amirlerinin katılımıyla 750 fidanın toprakla buluşturulmakta olduğunu belirtti.

Törene katılan Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol ve diğer kurum amirleri fidan dikerek etkinliğe iştirak etti. 

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3237 


Anahtar Kelimeler: