Beşeren´in okuma azmi

Beşeren`in okuma azmi

Beşeren´in okuma azmi
Gündem 3.04.2014 16:23:00 3573 0

Darende?de, haftada bir kitap okuyan 75 yaşındaki marangoz "Sıradışı okur" seçildi.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan ile ilçede marangozluk yapan Başer Beşeren`i ziyaret ederek yaşam öyküsünü dinledi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi`nin Başer Beşeren`i kütüphaneden düzenli kitap alarak okuması dolayısıyla "Sıradışı Okur" seçtiğini belirten Kuş, haftada bir kitap okuyan Beşeren`in ilçede en çok kitap okuyan kişi olduğunu söyledi. Kuş, Beşeren`i örnek davranışından dolayı kutlayarak, "Size çok teşekkür ediyorum. Gerçekten takdire şayansınız. Yaşınız ve pozisyonunuz itibarıyla kitap okuma alışkanlığınız inşallah yeni nesillere de örnek olur." dedi.

Okuma gelişmişliğin göstergesi

Bünyamin Kuş, okumanın insan yaşamının önemli bir bölümünü işgal etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ama maalesef öyle değil. Kahvehanelerdeki insan sayısı kütüphanelerdekilerden çok fazla. Bir ülkede satılan kitap, gazete ve dergi sayıları gelişmişliğin göstergesidir." diye konuştu.

Okumayı daha ilkokula gitmeden evde öğrendiğini ifade eden Beşeren de "Evimiz de babamın iş yeri de kütüphaneye yakındı. Okula gittiğim zamanlar, kütüphaneye gidip ödünç kitap almayı keşfettim. Çok kitap okuduğum için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildim. Kitap okumakla yaşamdan zevk aldım." ifadesini kullandı.

Günde 3 gazete okuyor

Haftada bir kitap bitirdiğini kaydeden Beşeren, günde üç gazete okuduğunu dile getirdi. Beşeren, haberler ve köşe yazılarının yanı sıra bulmaca çözmeye de merakının olduğunu kaydetti.

Kaymakam Kuş, Beşeren`e Darende Kaymakamlığı`nın yayınlarından Darende Kültür Envanteri, Darende`de Ticari Hayat adlı kitapları ve Mehmet Akif Ersoy`un Safahat isimli eserini hediye etti.

Haberi izlemek için tıklayın 

http://www.haberler.com/75-lik-sira-disi-okur-a-kitap-hediye-edildi-5869393-haberi/ 


Anahtar Kelimeler: