Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri
Gündem 3.04.2014 16:21:00 2931 0

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi?nde düzenlenen programda konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, bilgi önemli bir güç olduğunu belirterek, bilgiden ne kadar yararlanılacağı da bilmek gerektiğini söyledi.

Kuş konuşmasında; ?İnsanın organları arasında kalbin önemi büyüktür, işte kütüphanelerimiz toplumumuzun kalbi olmalıdır. Gelişen toplumlara baktığınızda okuma oranlarının yüksek olduğunu görürsünüz, maalesef toplum olarak bu konuda eksikliklerimiz var, televizyona harcadığımız vaktin küçük bir miktarını okumaya harcamıyoruz? dedi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan da bilginin alınır satılır hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Doğan; ?Maalesef her konuda olduğu gibi üreten değil tüketen bir toplum olduğumuz için bilgiyi de üretmeden tüketmekteyiz. Ülke kaynaklarının büyük bir kısmını erişen teknolojide kullanılmak üzere dünyaya geri vermekteyiz. İleri toplum ve ileri demokrasinin yolunu açmak istiyorsak, kitaba ve okumaya zaman ayırmak zorundayız. Nitelikli bilgi kitap okumakla üstelik de kütüphanelerimizde ücretsiz olarak meraklılarını beklemektedir? diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Berrin Yurdadoğ, bilginin değişimi üzerine bir sunum yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde kütüphaneden en çok yararlanan ve en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilerin hafta nedeniyle hazırladığı resimlerden oluşan serginin gezilmesinin ardından kütüphaneye yeni gelen kitaplar tanıtıldı.

?81 il okuyor? adlı uygulama ile etkinlik sonunda katılımcıların kütüphaneden aldığı kitaplar bahçede yarım saat süreyle okundu.


Anahtar Kelimeler: