Arınç düğünde Darende?yi anlattı

Arınç düğünde Darende?yi anlattı

Arınç düğünde Darende?yi anlattı
Gündem 13.03.2014 22:03:00 4583 0

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hemşehrimiz Mehmet Turgut`un oğlu İmam Gazali ile Fatma Çınar`ın Bursa`da gerçekleşen düğünlerinde nikah şahitliğini yaptı. Arınç, nikahta yaptığı konuşmada konuklara Darende`yi anlattı.

Yavuzlar Köyü`nden olup Bursa`da uzun yıllardır Şıracı Gıda adlı firması ile toptan kuruyemiş ve hurma ticareti yapan Mehmet Turgut, oğullarından İmam Gazali`yi evlendirmenin sevincini yaşadı. Turgut`un oğullarından Yusuf Turgut`la inşaat sektöründe ortaklık yapan Erzurumlu İhsan Çınar, kızı Fatma`nın ve İmam Gazali`nin evlenmesiyle Darende`ye akraba oldu.

Almira Hotel`deki düğüne katılarak ailelerin mutluluklarına ortak olan Başbakan Yardımcısı Arınç genç çiftin nikahında yaptığı konuşmada Darende`ye duyduğu sevgiyi dile getirdi.

Arınç; "Somuncu Baba Hazretleri ve Osman Hulûsi Efendi`nin manevi ışıklarıyla aydınlanan, insanlığa örnek hizmetleriyle hayat bulan Darende`yi, oradaki büyükleri ziyaret etme fırsatını buldum. Ticari alanda örnek ve güzel çalışmalar yapan işadamları ile ünlü olan Darende, tarih, doğa ve inanç merkezi konumunda yurdumuzun cennet köşelerinden biridir. Darende merkezli Hulûsi Efendi Vakfı, harikulade hizmetlerle insanlığın dertlerine derman olmaktadır. Bugün böylesine güzel bir ilçeden yetişen kardeşimizle Erzurumlu hanım kızımızın mutluluğuna şahitlik etmenin sevincini yaşıyoruz. Genç kardeşlerimizden Darendeli ve Erzurumluların ortak özellikleriyle dolu, vatanına bağlı milletine aşık, hizmet ehli dört tane pırlanta gibi çocuklar beklediğimizi de ifade etmek isterim." dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş`in de tebrik mesajı gönderdiği düğünde nikahı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kıydı.

İşadamları ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı düğünde bir araya gelen hemşehrilerimiz de hasret giderdi.


Anahtar Kelimeler: