Aşağıulupınar´da sel

Aşağıulupınar`da sel

Aşağıulupınar´da sel
Gündem 11.03.2014 08:46:00 3657 0

Aşağıulupınar?da sağanağın sele dönüşmesi ile taşan dere suları araçları sürükleyip arazilerde maddi hasara yol açtı.

Sağanak yağışın etkili olduğu Aşağıulupınar mahallesinde bir derenin önünün selle gelen birikintilerle kapanması taşkına neden oldu. Dereden taş sular, yol kenarında bulunan park halindeki iki otomobili sürükleyerek maddi hasara yol açtı. Evlerin bahçelerine de zarar veren sel, ağaçları kökünden söktü. Dere kenarındaki bulunan çok sayıda bahçe kullanılmaz hale gelirken, selle birlikte gelen birikintiler ve çamur da evlerin bahçelerine doldu.

Vatandaşlar sel sularının aninden gelerek araçları önüne kattığını ve zarara yolaçtığını belirtti.

Yaşanan doğal bir afet

Selin ardından Aşağıulupınar?a gelen Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, yaşananlar hakkında bilgi aldı. Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ve vatandaşlarla görüşen Kuş, olayın ?doğal bir afet? olduğunu belirtti.

Aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından dolayı fazla gelen suların çevrede hasara yol açtığını kaydeden Kuş; ?Şu an için çok ciddi bir sıkıntı yok. İki araçtan birinin kaskosu mevcut olduğu tespit edildi. Vatandaşımızın zararını ödemeye çalışacağız. En büyük sevincimiz can kaybının olmamasıdır? dedi.

Vatandaşlara ?geçmiş olsun? dileklerini bildiren Kuş ?Vatandaşın yanında yeralıp elimizden geldiği kadar sıkıntılarını gidermeye çalışacağız.? diye konuştu.

Devletten destek istediler

Hasar tespit çalışmalarına başlanılan beldede, depo ve işyerleri selden etkilenen vatandaşlar da zararlarının hafifletilmesi amacıyla devletten destek beklediklerini belirtti.

AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Eser de Kaymakam Kuş?la olay yerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İş makineleri tarafından temizlik çalışması başlatılan beldede kurtarma faaliyetlerine destek olmak amacıyla Jandarmalarda hazır bulundu.

Vali selin etkilerini inceledi

Malatya Valisi Vasip Şahin de olaydan bir gün sonra bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşlara ?geçmiş olsun? dileklerini iletti.

Vali Şahin, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ve diğer yetkililerden selin meydana getirdiği zararlar hakkında bilgi edindi.

Otomobilleri sürükleyip ev ve bahçelere zarar veren selin etkilediği alanları gezen Şahin, vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi.

Can kaybı olmaması sevindirici

Daha sonra belediyeye geçen Şahin burada yaptığı konuşmada olayın can kaybı yaşanmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Selin bahçesini kullanılmaz hale getirdiği evde oturan Cengiz Bişgin olayın ardından evin duvarlarında çatlama olduğunu, yıkıldığını söyledi. Ailesiyle mağdur durumda olduklarını belirten Bişgin, devletin kendisine yardımcı olması ile barınma ve eşya sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Şahin imkanlar ölçüsünde mağdur olan vatandaşlara yardımcı olunacağını ifade etti.

Vali Şahin?in incelemelerine Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da katıldı.


Anahtar Kelimeler: