Eser, köy ziyaretlerinde sorunları dinliyor

Eser, köy ziyaretlerinde sorunları dinliyor

Eser, köy ziyaretlerinde sorunları dinliyor
Gündem 25.02.2014 16:32:00 4795 0

Seçim çalışmaları kapsamında köy gezilerine devam eden AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Eser, vatandaşların sorunlarını dinliyor.

İlçeye bağlı Medişeyh, Güdül, Akova, Akçatoprak ve Karaoğuz köylerinde vatandaşları ziyaret eden Eser, bugüne kadar yapılmamış ve yarım kalmış hizmetleri Büyükşehir Belediyesinin desteği ile tamamlayacaklarını söyledi.

Eser`in Güdül Köyü`nü ziyareti sırasında bir araya geldiği vatandaşlar evlerinin yakınından geçen HES kanalının etrafına tel örgü çekilmediğinden çocukları ve hayvanlarının suya düşmesinden endişe ettiklerini belirtti. Selçuk Çaptuğ adlı vatandaş HES kanalına daha önce hayvanlarının düşmesi sonucu kurtaramadıklarını, evlerinin yanıbaşından geçen metreküplerce suyun taşındığı kanalın etrafında önlem alınmadığından çocuklarının düşme olasılığına karşı yanlarından ayırmadıklarını ifade etti. Çocuklarının evin dışında oyun oynamasına izin vermediklerini sözlerine ekleyen Çaptuğ, sorunlarının hayati önem taşıdığından bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

HES yetkilileri ve ilçedeki yöneticilere daha önce defalarca başvurduklarını kaydeden vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Alanda incelemelerde bulunan Eser, kanalın köyün içerisinden geçen kısmına tel örgü çekilmesi konusunda girişim yapacaklarını dile getirdi.

Akova Köyünde kendisini karşılayan kadınlarla sohbet eden Eser, iktidara verilecek oylarla memleketin ve başbakanın yüceltilmesi gerektiğini belirtti.

Akova Köyünün Suçatı mezrasında ise Hüseyin Demir adlı yatalak bir hastayı muayene eden Eser, tedavisiyle ilgili bazı önerilerde bulundu.

Karaoğuz Köyünde sorunlarını dinlediği vatandaşlara seslenen Eser, geçmişte yaptığı görevler sırasında ilçe ve halkına hizmet ettiklerini belirterek; "Size güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Köyünüz bildiğiniz gibi mahalle statüsü kazandı. Yapılmayan eksik hizmetlerin hepsini önem sırasına göre çözmeye gayret edeceğiz" dedi.

Sorunları gidermek, Darende`yi hak ettiği yere getirmek için yola çıktıklarını dile getiren Eser; "Sizlerin her türlü derdine deva olacağız. Nerede ne probleminiz varsa çözmek için elimizden geleni sarfedeceğiz" diye konuştu.

İlk çalışmalarının özellikle istihdam konusunda olacağına vurgu yapan Eser konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "İşsizliği önleyip göçün önüne geçmek amacıyla Organize Sanayi Bölgemizde birkaç fabrika bacasının tütmesi lazım. Burada çalışacak insanlar soğuk vurmayan kayısılar olacak, yani evlere sabit gelirler girdiği zaman, insanımız daha mutlu, müreffeh ve huzurlu olacak. Kayısımızı bazı yıllar soğuk vuruyor, ürün elde edemiyoruz ama fabrikalarda çalışacak hemşehrilerimiz soğuk vurmayan kayısı misali sürekli bir gelir olacaktır"

Ziyaret sırasında Karaoğuz Köyü eski muhtarı Nevzat Kalkan, çocukluk arkadaşı olan Eser için yazdığı şiiri okudu.

AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili Eser`e gezisi sırasında eşlik etti.

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2981 


Anahtar Kelimeler: