Kadınlardan örnek girişimcilik

Kadınlardan örnek girişimcilik

Kadınlardan örnek girişimcilik
Gündem 10.02.2014 17:33:00 4164 0

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Balaban beldesinde Japonya Büyükelçiliği`ne sunulan proje kapsamında açılan Kadın Eğitim, Kültür ve Beceri Merkezi`ndeki cam ve ahşap hediyelik eşya kursunu ziyaret etti.

Kaymakam Kuş, "Kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlaması çok güzel. Bu tür kurslar eğitimleri sonunda üretip satan ve ekonomimize katkı sağlayacak kadınlarımıza imkan verilmesi halinde neleri yapabileceklerine en güzel örnektir." dedi.

Örnek gösterilecek çalışma

Kuş, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı`na sunularak destek sağlanan `Kadınlar Turizmde Üreten Gücümüz` adlı proje kapsamında turistik yerler ve konaklama tesislerinde satışa sunulan hediyelik eşya sektörüne yönelik üretimler yapan kadınların, ilçede örnek gösterilecek bir çalışmayı başardıklarını belirtti.

Nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla cam ve ahşap hediyelik eşya yapımı, ahşap yakma resim, bez bebek üretimi, takı tasarım kurslarının ekonomik gelir olarak aile bütçelerine önemli bir katkı sağladığını dile getiren Kuş; ?Bu merkez, imkan sunulduğunda kadınlarımızın güzel çalışmalarla, örnek çalışmalara imza atabildiklerinin açık bir kanıtıdır. Bu projenin devamı olarak ilçemizde benzer kurs ve üretime dayalı eğitim programlarını sürdüreceğiz. Burada üretilen hediyelik eşyaların satış ve pazarlanmasına yönelik daha organizeli bir çalışma yapıldığında gelirler de artacaktır. Bu da kadınlarımızın daha çok kazanması ve ekonomiye önemli bir katkıdır.? ifadelerini kullandı.

İlçenin tanıtımına katkı

Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Darende?de yöreye özgü değerleri yansıtan hediyelik eşyaların da ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağına dikkat çeken Kuş,  kurslarda mesleki eğitim ve beceri kazanan kadınların, ürünlerinin satışıyla yeteneklerine uygun üretimler yaparak istihdama katılmalarına destek olunacağını sözlerine ekledi.

Projenin ortaklarından Darende Kültür Sanat Derneği Başkanı Ahmet Ölçer ise doğa, spor, inanç ve sağlık turizmi açısından bölgenin cazibe merkezi konumundaki ilçede kadınların el emeği ürünlerinin bu sektörde değerlendirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Ölçer, proje kapsamında ilk etapta Japonya Büyükelçiliği tarafından Balaban`da yapılan Kadın, Eğitim, Kültür ve Beceri Merkezi`nde 22 kursiyerin katıldığı ahşap ve cam hediyelik eşya kursunun başarı ile devam ettiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: