Yıkılan işyerleri parka dönüştü

Yıkılan işyerleri parka dönüştü

Yıkılan işyerleri parka dönüştü
Gündem 10.02.2014 17:32:00 3911 0

Darende?de bir süre önce belediye tarafından yeni işyerlerinin yapılması sonucu yıkılan eski dükkanların yeri peyzaj düzenlemeleri ile parka dönüştü. Bir süre önce ışıklar mevkiine dikilen güreşçi anıtı da yeni düzenlenen meydana taşındı.

Düzenlemelere ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı İsa Özkan, eski işyerlerinin yıkılmasıyla oluşan geniş meydanın ilçeye yakışır şekle dönüştüğünü söyledi.

Meydan daha yeşil

Özkan, "Eski işyerlerinin yıkılmasıyla oluşan meydanda ki peyzaj çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eski iş yerlerinin bulunduğu alanı tamamen yeşil alan olarak tasarladık. Başbakanımızın talimatıyla tadilat ve yenileme çalışması yapılacak olan şehir stadından sökülen çimleri getirerek ve ağaçlandırma yaparak bu alanı yeşil bir alan haline getirdik. İnşallah bahar aylarında burası çok daha güzel olacaktır. Stattan sökülen çimlerin geri kalanını da sıcak asfalt çalışması nedeniyle tahrip olan karayolundaki refüje aktararak buranın da yeşillenmesini sağladık." dedi.

Güreşler anıtlaştı

Özkan, ilçede ata sporu olan Karakucak Güreşlerinin çok uzun zamandır yapıldığını ve bunu temsil eden bir güreşçi anıtı hazırlatarak bunu da yeni düzenlenen meydana diktiklerini dile getirdi.

Özkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Elimizdeki kayıtlara göre Darende?de 60 yıldır Zengibar Karakucak Güreşleri adıyla festivaller düzenleniyor. Bu gelenek Darende oldukça devam edip gidecek, insanlar gelip geçiyor güreşin ilçemizde geleneksel olarak yaşatıldığının bir göstergesi olarak bir anıt yaptırdık. Bir işadamımızın sponsorluğunda güreş anıtı yaptırıp abideye ?Güreş Ağaları? ?Başpehlivanlar? ve ?Güreşe Emeği Geçenleri? levha halinde yazıp ölümsüzleştirdik. Bu anıt ilçemizin en geniş meydanında geleneğimizi temsil edecek.?

Malatya?nın Büyükşehir statüsü kazanması ve Darende?nin anakente bağlandığını da hatırlatan Özkan; ?Büyükşehre dahil olmakla şehrimizin en eski geleneksel festivali ilçemizde yapılan organizasyon oldu. Bundan böyle festivalimizi Malatya Büyükşehir Belediyesi de destekleyerek organize edecektir.? ifadelerini kullandı. 


Anahtar Kelimeler: