Ölüm uçurumlarına bariyerli önlem

Ölüm uçurumlarına bariyerli önlem

Ölüm uçurumlarına bariyerli önlem
Gündem 4.01.2014 15:10:00 5267 0

Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından karayolunun etrafında tehlikeli alanların olduğu yerlere bariyer yapılarak olası kazalarda araçların uçuruma yuvarlanmasının önüne geçildi.

Keşke önce yapsalardı

Yukarıulupınar Köyünde yaşayan Kasım Gücük, kısa süre önce meydana gelen kazalarda vefat eden kişilerin yakın köylüleri olduğunu belirterek; ?Bariyerler olsa belki bu kazalar olmazdı. İki kazada beş can kaybedildikten sonra bu bariyerler yapıldı. Keşke önce yapsalardı. Böyle tehlikeli olan başka yerlerde var oralara da bariyer yaparak önlem almalarını bekliyoruz? dedi.

Muharrem Apan adlı vatandaş da ölümlü kazaların ardından bölgeye bariyerlerin yapıldığını söyledi. Apan; ?Keşke daha önce bu bariyerler yapılmış olsaydı? ifadelerini kullandı.

Medişeyh?te de önlem alınmalı

Karayolunun diğer kısımlarındaki tehlikeli yerlere de bariyer yapılmasını isteyen Apan; ?Medişeyh Köyü mevkisindeki virajda gizli buzlanma oluyor. Kuzeyde kalan kısımlardaki buzlanma nedeniyle araçlar metrelerce derinlikteki Tohma?ya yada tarlaya uçtu. Kamuoyunda sürücülerin ölüm tehlikesi ile karşılaştığı risk alanlarına önlem olarak ne zaman bariyer yapılacağı merak ediliyor. Yetkililerin böylesi yerlere önlem almak amacıyla bariyer yapmasını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

Apan önlem alınması için illa birilerinin ölmesinin beklenmemesi gerektiğini dile getirdi.

Riskli alanlar ölüm saçıyor

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük de riskli alanlarda alınacak önlemlerin kazalardaki ölüm oranını azaltabileceği söyledi.

Yapımı tamamlanan bölünmüş yol çalışmasının ardından bazı kesimlerde bariyer bulunmamasının ölümcül kazalara davetiye çıkardığını dile getiren Gücük; ?Yolun yapılması ulaşımın rahatlaması anlamında önemli bir kazanım oldu. Ancak gerekli tedbirlerin alınmamış olması ise sürücülerin hayatlarını riske ederken kazalar ölüm ve ağır yaralanmalarla sonuçlanabilmektedir. 5 kişinin öldüğü yere bariyer yapıldı, diğer risk alanlarında da bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz? dedi.

Yol kenarında uçurumlar var

Yol kenarında oldukça yüksek uçurumlar bulunduğunu ifade eden Gücük tehlike arzeden yerlere bariyer yapılması için başvuruda bulunulduğunu dile getirdi. Gücük; ?Takdirin önüne geçilemez, ölümü kaza vesile ile olacak kişiler için diyeceğimiz yoktur. Ancak kontrolden çıkan araçların uçuruma yuvarlanmasının önüne geçmek amacıyla belli yerlere bariyer yapılması kaçınılmazdır? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: