Valinin Darende İlgisi

Valinin Darende İlgisi

Valinin Darende İlgisi
Gündem 11.08.2007 22:52:00 3333 0

Sivas Valisi Veysel Dalmaz Darende’ye yaptığı gezide, sahip olduğu turizm değerleri ve manevi şahsiyetlerin bıraktığı derin izlerle Darende’nin maneviyat dolu bir kültür beldesi olduğunu söyledi. Vali Dalmaz; "Darende kültür yönünden yöremizin en önemli ilçelerinden birisidir. Komşu bir ilimizin ilçesi olması, hem de Darende’de manevi şahsiyetlerin bıraktığı derine izlerin geçmişten günümüze kadar devam etmesi Darendelileri şanslı kılmaktadır" dedi.

Darende’de ki temaslarına Hulûsi Efendi Vakfından başlayan Dalmaz, burada bir süre Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ile görüştü. Vakıf Genel Müdürü Aykut Özel`den çalışmalar hakkında bilgi alan Dalmaz, Hulûsi Efendi Vakfı`nı Türkiye`de vakıf ruhunu yaşatan ender kurumdan biri haline getirdiği için Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’i tebrik etti. Yapılan örnek hizmetlerin diğer vakıflar için örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz beraberinde Darendeli hemşehrimiz Sivas TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ile birlikte Darende’de bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. Darende Bölge Trafik önünde Kaymakam Vural Karagül, İlçe Emniyet Müdürü Cem Cenker Toparlak ve Hulûsi Efendi Vakfı Genel Müdürü Aykut Özel ve diğer yetkililerce karşılanan Dalmaz, daha sonra ilçe merkezine hareket etti.

"Vakıf ilçeyi ihya etmiş"

Müfettişlik yaptığı yıllarından beri Darende’yi tanıdığını ve görme fırsatı bulamadığını söyleyen Dalmaz, ilçeyi umduğundan daha güzel bulduğunu söyledi. Vakfın ilçeyi ihya ettiğini söyleyen Vali Dalmaz; "İlçenin gelişimini görmek, vakıf vasıtasıyla kalkınmayı görmek bizleri çok mutlu etti. Oradaki manevi şahsiyetlerin gölgesinde vakıf çalışmalarıyla hem kültürel, hem manevi yönden hem diğer maddi yönden gelişmelerin olduğunu yerinde gördük.

Bu çalışmalar çoğu ilçelerimize örnek olsun istiyorum ben. Vakfın meşhur beşbeldede neler yaptığını diğer kardeş beldeler tarafından gelip görmesi gerektiğine inanıyorum. Bu saydığım yerler eskiden kültür yerleriydi. Göçün fazla olması oraların atıl kalmasına sebep oldu. Ama imkan ve potansiyel değerlendirilirse cazibe merkezi olmaya adaydır."

"Teşvik edici bir yapımız var"

Sivas’ın kalkınması için buna paralel olarak ilçelerinin de kalkınması için her zaman teşvik edici bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Vali Dalmaz; "Gürün’de Gökpınar, Şuğul Vadisi gibi güzelliklere neler yapılabilir amacıyla ilçe kaymakamlarımızı da yanımda getirdim ki Darende’de ki güzellikleri ilçelerinde uygulasınlar. Valilik olarak bu tür projeleri mutlaka destekleyeceğiz. Bu anlamda motivasyon ve teşvik edici bir yapımız olduğunu düşünüyorum"

"Şelale modern hale getirilmeli"

Darende’deki temaslarına Günpınar Şelalesiyle devam eden Sivas Valisi Veysel Dalmaz burada Darende Kaymakamı Vural Karagül’den şelalenin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Şelalenin turizm akarını artırmak için daha modern ve rantabl hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Dalmaz; "Darende tarihi, kültürü ve böyle doğal güzellikleriyle bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. İlk defa yakından görme şansına sahip olduğum şelalenin restorasyon çalışması bittiğinde ilçeye ayrı bir güzellik katacağı kanısındayım" dedi.

Darende’de Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Mesire Yerleri, Kanyon, Hasan Gazi Şehitliği, Günpınar Şelalesini gezen Vali Dalmaz ve Sivas TSO Mustafa Sarılar , programı dolayısıyla ilçeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: