Belediye Spor Kulübü kurdu

Belediye Spor Kulübü kurdu

Belediye Spor Kulübü kurdu
Gündem 4.01.2014 14:29:00 3513 0

Genç güreşçiler madalyaları ile Kaymakam Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı İsa Özkan?ı ziyaret etti. Kaymakam Kuş sporcuların elde ettiği başarının ilçe adına güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Başkan Özkan da belediye olarak gençlere sporu sevdirme ve aktiviteler için ?Darende Belediyesi Spor Kulübü?nü kurduklarını, güreşi öğretmek ve ilçemizden güreşçi yetiştirilmesi amacıyla kulüp bünyesinde güreş takımı oluşturulduğunu belirtti.

Güreş takımının, katıldığı ilk turnuvadan madalyalarla döndüğünü ifade eden Özkan, antrenörler ve genç sporcuları başarılarından dolayı kutladı. Özkan, belediyenin gençler ve spora her zaman destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Özkan; "İlçemiz karakucak güreşleriyle de adını duyurmuş bir yer olmasına rağmen son dönemde yok denecek kadar az güreşçi yetişmekteydi. Bu sebeple Darende Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımını kurduk. Görüyorum ki takımımız bu yolda emin adımlarla ilerliyor. İnşallah bu takımdan yetişen milli güreşçileri de önümüzdeki yıllarda göreceğiz." dedi.

Gençlere ve antrenörler başarı dileyen Özkan; "Güreş konusunda belediye olarak gerekli desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Darende eskiden olduğu gibi bundan böyle de güreşçileriyle de anılan bir ilçe olacaktır." diye konuştu.

Turnuvada derece giren güreşçiler şu şekilde:

Ali Taşboru 85 kiloda birinci, İbrahim Yıldırım 25 kiloda üçüncü, Osman Hulusi Yıldırım 27 kiloda ikinci, Batuhan Gökçe 35 kiloda üçüncü ve Resul Çelik 45 kiloda üçüncü oldu.


Anahtar Kelimeler: