Sözen?e ?büyük? ödül

Sözen?e ?büyük? ödül

Sözen?e ?büyük? ödül
Gündem 24.12.2013 21:05:00 3445 0

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde düzenlenen törenle 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri`ni; İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında Prof. Dr. Fuat Sezgin`e, Sosyal Bilimler dalında Prof. Dr. Daron Acemoğlu`na, Edebiyat dalında Prof. Dr. İskender Pala`ya, Belgesel dalında Prof. Dr. Bekir Karlığa`ya, Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihî Kentler Birliği`ne, Müzik alanında ise merhum Ahmet Kaya`ya verdi.

Sözen`in Tarihi Kentler`deki başarısı

2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında "Kültür ve Sanat Kurumu" dalındaki ödüle Danışma Kurulu Başkanlığını hemşehrimiz Metin Sözen`in yaptığını Tarihi Kentler Birliği layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği ödülünü birliğin Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen, birliğin yeni ve eski başkanları Asım Güzelbey ve Mehmet Özhaseki ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü`nde düzenlenen törenle 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri`ni; İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında Prof. Dr. Fuat Sezgin`e, Sosyal Bilimler dalında Prof. Dr. Daron Acemoğlu`na, Edebiyat dalında Prof. Dr. İskender Pala`ya, Belgesel dalında Prof. Dr. Bekir Karlığa`ya, Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihî Kentler Birliği`ne, Müzik alanında ise merhum Ahmet Kaya`ya verdi.

Gül, törende yaptığı konuşmada, sanat, kültür ve bilimin çok farklı alanlar olduğunu belirterek, "Bunların kıymetini bilirsek, bu alanlarda çalışanların, sanatçıların, kültür insanlarının, bilim adamlarının değerini bilirsek bu bir ülkeye çok büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Sanat ve kültürün sınır tanımadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Birçok farklı medeniyetin kavşak noktası olan bir yurdumuz var. Vatanımız, Türkiye toprakları böyle. Çok miras almışız, bu kadar miras aldığımıza göre bunları tabii korumanın sorumluluğu var ama başka bir sorumluluk da var, geleceğe de bizim miras bırakacağımız aynı şekilde çok değerli eserler olması gerekir" dedi.

Tarihi Kentler Birliği ödülü

Kültür ve sanat kurumu olarak ödül kazanan Tarihi Kentler Birliğinin çalışmalarını da "olağanüstü" diye niteleyen Gül, "Çünkü Anadolu`da şehirlerimiz büyük bir dinamizm yaşıyor. Şehirler büyürken hep geleceğe bakarak ve bazen de hoyratça büyüyordu şehirler. Onun için hatta birçok şehrimiz çok karmaşık hale geldi. Tarihi Kentler Birliği tekrar tarih bilincinin, miraslarının farkına vardılar ve bu konuda çok önemli çalışmalar yaptılar" değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: