Yoksulluk herkesin başına gelebilir

Yoksulluk herkesin başına gelebilir

Yoksulluk herkesin başına gelebilir
Gündem 20.12.2013 11:09:00 3323 0

Yoksullarla Dayanışma Haftası etkinlikleri kapsamında Darende?de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tanıtıldı.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi salonunda düzenlenen programda bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, yoksulluğun ?Herkesin başına gelebilecek bir olay? olduğunu belirterek, ihtiyacı olanlara gerekli yardımın yapılmasını, ancak insanlara kömür dağıtarak, para vererek değil çalışarak kazanmanın da öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Ekmek alınteriyle alınmalı

İhtiyaçlı vatandaşlara iş ve istihdam sağlama konusunda SYDV?nın destekleyici projelerle insanlara yön vermesi gerektiğinin altını çizen Kuş; ?Gücü yeten insanları bir şekilde çalışma hayatına sokmamız lazım. İnşallah her geçen gün insanlarımız müreffehliğe kavuşur ve vakıflardan yardım ettiğimiz kişi sayısını azaltmayı başarır, herkesin ekmeğini kendi alın teriyle alabileceği günlere ulaşırız? dedi.

Dayanışma ayakta tutuyor

İnsanlara yardım etme görevini devlet ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bireylerinde ?üzerine vazife olarak görmesi? gerektiğinin dile getiren Kuş; ?Her şeyi devletten bekleme mantığı yerine paylaşmayı bilen insanlar olarak hepimiz çevremizdekiler başta olmak üzere ihtiyaçlılara yardım etmeliyiz. Bu milleti ayakta tutan unsurlardan biri de dayanışma kültürüdür. Bu anlamda vakıf kültürü yurt dışında olmayan bize özgü, geçmişten beri milletimizin hasletidir. Osmanlı ve Türklere özgü bu vakıf anlayışı sadece insanlar için değil kuşların bakımı için dahi vakıflar tesis etme özverisini göstermiştir? diye konuştu.

Sosyal devletin gerekliliği

Ekonomik durumu düşük olan vatandaşlara çeşitli alanlarda pekçok yardım yapıldığını kaydeden Kuş sözlerini şu şekilde tamamladı; ?Gerçekten sosyal devlet olmanın gerekliliği olan bir alanda devletimizin imkanları ölçüsünde insanların yardımına koşulmaktadır?

Darende SYDV Müdürü İ. Alaattin Ateş de vakfın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ateş, vakfın merkezi bütçeden gelen fonlar ile birçok farklı alanda vatandaşlara yardım ulaştırmaya çalıştığını belirtti. 

Törene Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, ilçedeki resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: