?Kamuda Hizmet Etiği? anlatıldı

?Kamuda Hizmet Etiği? anlatıldı

?Kamuda Hizmet Etiği? anlatıldı
Gündem 19.12.2013 18:05:00 3216 0

Malatya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ramazan Batur, Darende?de kamu personeline yönelik verdiği ?Kamuda Hizmet Etiği? konulu seminerde ?Bir kuruma işi düşen vatandaşın ?Müdüre gideyim de işim hallolsun? mantığını bitirmeliyiz. Topluma hizmet için kamuda görev alan kişiler, herkese eşit şekilde davranmalı? dedi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi salonundaki seminerde ilçemizde görev yapan resmi kurum amirlerine hizmet etiği konularında sunum yapıldı.

Kaymakamlığın önceden yaptığı program dahilinde Malatya Valiliği Kamu Görevlileri Etik Komisyonu?nda etik eğiticisi olan Ramazan Batur, ilkeler hakkında bilgiler verdi.

Öncelik ülke ve milletin çıkarları

Kamu görevlisinin ?dürüstlük ve tarafsızlık? konuları başta olmak üzere çalışma hayatı ve yaşamında her zaman örnek olması gerektiğini belirten Batur; ?Kamu görevlisi ülkesi ve milletinin çıkarları doğrultusunda hareket etmelidir. Dürüstlük ve tarafsızlığından hiçbir zaman taviz vermemelidir? diye konuştu.

Eşitlik hissettirilmeli

Resmi kuruma bir müracaatta bulunan vatandaşın herşeyi bilemeyeceğinin göz önünde tutularak insanları hoş görüp gerekli yardımın yapılmasının önemine vurgu yapan Batur; ?Vatandaşa resmi bir kuruma gittiğinde kendine ve herkese eşit muamele edileceğini hissettirmeliyiz. Kamu çalışanı görevi sırasında dini, dili, ırkı, cinsiyeti gibi hususlarla kimseyi ayırt edemez? ifadelerini kullandı.

En büyük hakemin kişinin vicdanı olduğunu dile getiren Batur; ?Vicdanımız hepimiz için en büyük ölçüdür. Hepimiz bulunduğumuz makamlarda kurumlarımız ve sorumluluklarımızla ilgili hesap vereceğimizi unutmamalıyız? şeklinde konuştu.

Seminere Kaymakam Bünyamin Kuş, resmi kurumlar ve okulların müdürleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: