Şehzade Osmanoğlu?ndan ziyaret

Şehzade Osmanoğlu?ndan ziyaret

Şehzade Osmanoğlu?ndan ziyaret
Gündem 6.12.2013 21:37:00 4238 0

Osmanlı Padişahlarından II. Abdulhamid`in 4. kuşak torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti.

Osmanoğlu, Mekke ve Medine`ye benzer bir manevî atmosferi olan külliyenin Osmanlı`dan kalan eserlerin korunması ve günümüzde inşa edilerek o dönemin izlerini taşıyan mimarisiyle ilgi çekici bir yer olduğunu söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş`i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Osmanoğlu, vakfın hizmetleriyle insanlığa önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Osmanlı vakıf kültürü

Osmanlı ailesinin Türkiye`de doğan ilk torunu olan Şehzade Osmanoğlu; "İsmini daha önce çok defalar duyduğum Darende ve Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Hizmetleriniz Osmanlı vakıf kültürü ile aynı özellikler taşıyor, toplumun ihtiyacı olan birçok alanda örnek çalışmalar sergilemişsiniz. Merkezi Anadolu`da bulunmasına rağmen örnek gösterilen hizmetler üreten ender bir sivil toplum kuruluşusunuz. Güzelliklere vesile oluyorsunuz, insanlar sizleri hayır duaları ile anıyor." dedi.

Somuncu Baba Külliyesi`nin "muhteşem bir mimari"ye sahip olduğunu dile getiren Osmanoğlu; "Mekândaki tarihî alanlar ve yeni eklenen cami, etkileyici güzellikte. Temizliği, bakımlı olması, manevî atmosferi gören herkesi derinden etkileyecek bir yapıda. Kendimi Mekke ve Medine`de hissettim. Buradaki atmosferde geçmişten günümüze gönül dostlarının etkisi olduğunu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Darende`ye değer katıyor

Somuncu Baba Külliyesi`nin çekim merkezi olması sebebiyle herkese açık ve her gönle hitabeden yapısıyla birleştirici özelliğinin Darende`ye değer kattığını kaydeden Osmanoğlu; "Şeyh Edebali`nin bir sözü var: `Halkını yaşat ki devlet yaşasın.` Bu topraklar bizim, hepimizin? Hep beraberiz, kardeşçe büyük bir sevgi çemberi içinde yaşamamız gerekir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi? Ayrımcılık olmadan. İşte burası birliğin, beraberliğin merkezidir, buradaki maya diğer yerlere örnektir." ifadelerini kullandı.

Hamidettin Ateş ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğu Osmanoğlu`na teşekkür ederek, vakıf yayınlarından hediye etti.


Anahtar Kelimeler: