Kalkınma Bakanı: ?Moral bulduk?

Kalkınma Bakanı: ?Moral bulduk?

Kalkınma Bakanı: ?Moral bulduk?
Gündem 6.12.2013 21:28:00 3690 0

Başbakan Erdoğan`la Darende`ye gelen konuklar arasında bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaretle hepimiz moral bulduk." diyerek Hulûsi Efendi Vakfı`nın "harika işler" başardığını söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli, Başbakan`ın ziyaretine eşlik eden bakan ve üst düzey yetkililere teşekkür ve iade-i ziyaretlerde bulundu.

Ankara`da temaslarda bulunan Kesenceli, Kalkınma Bakanı Yılmaz`la makamında görüşerek Hulûsi Efendi`nin yenilenmiş basımı ile yayınlanan Divan`ından hediye etti.

Herkes hayran kaldı

Görüşmede Darende ziyaretini değerlendiren Yılmaz, bölge siyasetçisi olarak beklediğinin çok üstünde güzel bir mekânla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığını dile getirdi. Yılmaz; "Bölge siyasetçisi olarak Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi`nde beklediğimizin çok çok üstünde bir yerle karşılaştık. Gerek manevî atmosferi, gerek mimarisi ve beraberindeki hizmetlerle Somuncu Baba Külliyesi ziyaretiyle hepimiz moral bulduk. Vakıf olarak harika işler başarmışsınız. Böyle bir yerle karşılaşacağımızı ummuyorduk. Sayın Başbakanımız ve tüm bakan arkadaşlarımız, Somuncu Baba`ya hayran kaldı" dedi.

Bakanlar Kurulu`nda konuşuldu

Yılmaz dönüş yolunda ve ertesi gün Bakanlar Kurulu`nda "Darende muhabbeti" yaptıklarını anlattı. Vakfın hizmetlerini toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılama adına örnek gördüklerini ifade eden Yılmaz, "Böylesine güzel hizmetler üreten vakfınızı başarılarından dolayı kutluyorum. Restorasyon çalışmaları, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlardaki hizmetlerinize hayranlıkla şahit olduk. Her türlü proje ve çalışmanızın destekçisi olmaya hazırız." diye konuştu.

Ziyarete Vakıf Denetim Kurulu Üyesi Ömer Parlak ile Vakıf İdari ve Mali İşler Müdürü Ziya Toksözlü de katıldı.


Anahtar Kelimeler: