Diyanet İşleri Başkanı gelecek

Diyanet İşleri Başkanı gelecek

Diyanet İşleri Başkanı gelecek
Gündem 6.12.2013 21:27:00 3388 0

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İnşallah ilk fırsatta Darende`ye gelip Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etmek istiyorum." dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Görmez, Somuncu Baba Külliyesi ve civarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muhteşemlik herkesin dilinde

Başbakan Erdoğan`ın Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaretinden memnun ayrılarak cami projesi ile restorasyon çalışmalarını beğenmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Görmez, "Çok güzel bir merkez ortaya konulmuş. Manevî atmosferi, yapılan eserlerin muhteşemliği gören herkesin dilinde. İnsanların, Müslümanların her şeyin en iyisine layık olduğu bir anlayışla yapılan çalışmaları yerinde görmeyi çok arzuluyorum. İnşallah ilk fırsatta Darende`ye gelip Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etmek istiyorum." diye konuştu.

Gönül ustalarının emeği

Somuncu Baba Külliyesi`ne yeni eklenen cami projesini inceleyen Görmez, "Edindiğim bilgiler ve görsellerinden inceleyebildiğim kadarıyla her türlü detay düşünülmüş, oradaki manevî atmosfere uygun çalışmalar yapılmış. Her yıl yüzbinlerce insanın koşarak gittiği maneviyatından müstefid olunan mekânda gönül ustalarının emekleriyle insanların gönül huzurunu yakaladığına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Darende örnek bir yer

İnsanların maneviyata önem verdiğini, geleceğin şekillenmesindeki eğitim metotlarından birinin da inanç değerlerinin topluma iyi verilmesi gerektiğini kaydeden Görmez; "Güzel işleri güzel insanlar başarır. Toplumda lider konumundaki kanaat önderlerinin hizmetleri bu yüzden çok önemlidir. Darende de bu anlamda örnek bir yerdir." şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında vakıf tarafından yayınlanan Somuncu Baba Dergisi`ni de inceleyen Görmez; "Anadolu merkezli yayınlanan önemli ve güzel bir dergi. İlk yıllarından beri takip ediyorum. Kıymetli akademisyen ve yazarlar güzel konular ele alarak Somuncu Baba penceresinden topluma mesajlarını ulaştırıyor." dedi.

Görmez`e Hulûsi Efendi`nin yenilenmiş basımı ile yayınlanan Divan`ı ile vakıf yayınlarından oluşan hediyeler verildi.

Ziyarete Vakıf Denetim Kurulu Üyesi Ömer Parlak ile Vakıf İdari ve Mali İşler Müdürü Ziya Toksözlü de katıldı.


Anahtar Kelimeler: