Köylere Hizmet Götürme Birliği kapanıyor

Köylere Hizmet Götürme Birliği kapanıyor

Köylere Hizmet Götürme Birliği kapanıyor
6.12.2013 21:17:00 11435 0

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Malatya?nın büyükşehir statüsüne geçmesi ile ilçemizdeki Köylere Hizmet Götürme Birliği?nin kapanacağını söyledi.

Köy muhtarları ile bir toplantı yapan Kaymakam Kuş, yerel yönetim seçimleri ile Malatya genelindeki İl ve İlçe Özel İdare Müdürlükleri ile Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin kapatılarak sahip olduğu mal varlığı, araç ve personellerin belirlenecek kurumlara devredileceğini kaydetti.

Darende Köylere Hizmet Götürme Birliği?nin borcu ve sıkıntısı olmadığını belirten Kuş; ?50 yılı aşkın süredir köylere hizmet götüren birliği, tasfiye süreciyle birlikte elimizdeki işleri bitirerek inşallah sorunsuz bir şekilde alacağımız kararla bir kuruma devredeceğiz.? dedi.

Hizmetleri belediye yürütecek

2013 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 928 bin lira, Özel İdare kaynaklarından da 436 bin liralık yatırım yapıldığını dile getiren Kuş; ?Bütçemiz elverdiğince planlamalarımızı yaparak öncelik sırasına göre köylerin sorunlarını çözmeye çalıştık. Bundan sonra mahalleye dönüşen köylerimize belediye tarafından hizmet götürülmeye çalışılacak.? diye konuştu.

Kuş ayrıca toplantıda muhtarların sorunlarını da dinledi. Toplantıya ilçedeki resmi kurumların müdürleri de katıldı.

Toplantıda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeliği için Yeşiltaş Köyü Muhtarı Muzaffer Aslan yeniden seçildi.


Anahtar Kelimeler: