İşyerleri faaliyete geçti

İşyerleri faaliyete geçti

İşyerleri faaliyete geçti
Gündem 6.12.2013 20:50:00 3049 0

Darende Belediyesi tarafından ilçede yeni yapılan ve şahıslara satılan işyerleri faaliyete geçti. İşyeri sahipleri inşaatı tamamlanan yeni yerlerine geçmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Aralık ayının ilk haftasında çok sayıda esnafın ticarî faaliyetlerine yeni yerlerinde başlaması bekleniyor.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan iki katlı olarak inşa edilen yeni iş merkezi ve civarındaki inşaat çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Binadaki çalışmaların tamamlandığını, çevre düzenlemelerinin de bitmek üzere olduğunu kaydeden Özkan; "Eski işyerlerini yıkacağımız esnaflarımıza yeni yerlerine geçmeleri konusunda yazılı tebligatta bulunduk. Esnaflarımız geniş, ferah mekânlarda ticari faaliyetlerini sürdürecek. İki katlı iş merkezinin alt katı genellikle esnaflarımız üst katı ise ofisler ve çalışma mekânları olarak kullanılabilecek." dedi.

Yeni meydan oluşacak

Çarşı girişindeki eski işyerlerini yıkarak ilçeye güzel bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Özkan; "Modern ve güzel bir yapıda hazırladığımız yeni işyerleri faaliyete geçiyor. Çarşı girişinde bulunan, çirkin bir görüntü oluşturan işyerlerini kısa süre içerisinde yıkmaya başlayacağız. Esnaflarımıza gerekli tebligatı yaptık. Eski yerlerde işyerleri bulunanların çoğu yeni iş merkezinden dükkân sahibi oldu. Kimseyi mağdur etmemek için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Yeni iş merkezi ile Darende`de ticaretin daha güzel ortamlarda yapılan mekânlara kavuşacağının altını çizen Özkan, eski yerlerin ortadan kaldırılması ile ilçenin geniş bir meydana da kavuşacağını hatırlattı. Aydınlatma direkleri dikilen meydanın renkli ve desenli kilitli parke ile kaplandığını dile getiren Özkan, kent mobilyaları ve peyzaj düzenlemeleri ile yeni meydanın Darende`nin çehresini değiştireceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: