?Herkes gelip görsün?

?Herkes gelip görsün?

?Herkes gelip görsün?
Gündem 25.11.2013 09:45:00 3997 0

4. Malatya Uluslararası Film Festivaline katılan ünlü sinema yönetmen ve oyuncuları, kentteki temasları sırasında ilçemizi ziyaretlerinde hayranlıklarını gizleyemedi. Ünlü yönetmen Tunç Başaran yaptığı açıklamada Türkiye`ye seslenerek herkesin gelip Darende`yi görmesini önerdi.

Sinema yönetmeni Tunç Başaran, oyuncular Kenan Işık ve Settar Tanrıöver, yazar Canan Tan ve eleştirmen Sevin Okyay ilçedeki Somuncu Baba Külliyesi`ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sinemacılar, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş eşliğinde külliyeye adını veren, Somuncu Baba`nın türbesini ziyaret ederek burada dua okudu.

Külliyeye yeni ilave edilen camiyi gezen grup, mimarî yapı ve manevî atmosferden etkilendiklerini söyledi.

İnsan, huzur duyuyor

Malatyalı olması nedeniyle fırsat buldukça Darende`ye gelip Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kenan Işık; "İnsanın huzur duyduğu bir yer, güzelliklerin bir arada olduğu harika bir mekân. Dostlarımın da burayı görmesini istedim. Hulûsi Efendi Vakfı insanlığa sunduğu güzel hizmetlerin yanı sıra gönül ustaları ile burayı adeta bir cennete çevirdi. Emekleriniz için teşekkür ediyoruz." dedi.

Muhakkak görülmeli

Tunç Başaran da Malatya`ya festivale çağrıldığı zaman, 38 sene önce geldiği kentte ne göreceği konusunda endişeleri olduğunu ancak karşılaştığı güzelliklere hayran kaldığını ifade etti.

Başaran; "Arkadaşım Kenan Işık Somuncu Baba Külliyesi`nden bahsedip `muhakkak görmelisin` dedi. Öncelikle beni buraya getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Gördüğüm haşmetli külliyenin dışında güler yüzlü insanların bize gösterdiği yakınlık, hepimizi fazlasıyla memnun etti. Muhteşem bir mimarîyle manevî atmosfere uygun harika çalışma ve düzenlemeler yapılmış. Bütün Türkiye`ye şunu söylemek isterim, herkes gelsin burayı görsün." diye konuştu.

Bir kere gelmek yetmez

Canan Tan ise 4 yıldır Malatya`ya geldiğini, daha önce kitap fuarına katıldığını bu defa ise film festivaline jüri üyesi olarak iştirak ettiğini vurguladı.

Tan; "İşimizi bitirdik, oylamamızı yaptık Kenan Işık`ın önerisiyle Somuncu Baba Türbesi`ni ziyarete geldik. Hani bazı yerler vardır bir kere gitmek yetmez, şuna inanıyorum ki, yaşadıklarımdan sonra bu kadar mükemmel, güzel bir yer, bambaşka âlemlere götürdü bizi. Bundan sonra her gelişimde buraya uğramak isteyeceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Müzedeki kameralara ilgi

Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezi`ni gezen grup, buradaki eski kamera ve film makinelerine özel ilgi gösterdi. Başaran, kent müzesi konumundaki merkezde herkesin ilgi alanına göre materyaller bulmasını, kültürel bir zenginlik olarak gördüğünü ve vakfın geçmişi güzel bir çalışma ile geleceğe de taşıdığını kaydetti.

Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, tarihî eserler ve Günpınar Şelalesi`ni gezen sinemacılar, keyifli ve güzel bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Ateş, ziyaretlerinden dolayı sinemacılara teşekkürlerini bildirerek, vakıf yayınlarından hediye etti.

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2717


Anahtar Kelimeler: